Σχεδόν τριτοκοσμική η Αθήνα!

Από nmpardakis 10 Ιουνίου 2009

skoupidia

Καλύτερη ποιότητα ζωής. Τι υποδομές χρειάζεσαι για να αναδείξεις την πόλη σου όσο πιο ψηλά μπορείς; Υγειονομική περίθαλψη, πολιτισμό, εκπαίδευση, προστασία περιβάλλοντος είναι μερικά από αυτά. Ξέρετε σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα; Σχεδόν στο τέλος από τις Ευρωπαϊκές πόλεις, σχεδόν … τριτοκοσμική! Η ελληνική πρωτεύουσα καταλαμβάνει την 63η θέση ανάμεσα σε 140 πόλεις με δείκτη διαβίωσης 81,2% με άριστα το 100% υπερτερώντας μόνο έναντι της Μόσχας σε ευρωπαϊκό έδαφος, η οποία βρίσκεται στην 69η θέση.

Την πρώτη δεκάδα των κρατών, στις οποίες οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν μια ποιοτική διαμονή, συμπληρώνουν μεταξύ άλλων, η Βιέννη, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, το Ελσίνκι στην 7η, ενώ Σίδνεϊ και Ζυρίχη μοιράζονται την 9η θέση.Στην πρώτη θέση, προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα ζωής είναι το Βανκούβερ του Καναδά.

Ανάμεσα στις πρώτες 20 βρίσκονται και 2 γερμανικές πόλεις, το Αμβούργο και η Φρανκφούρτη. Αντιθέτως, το Λονδίνο βρίσκεται μόλις στην 51η θέση ενώ η Ρώμη στην αμέσως επόμενη θέση.

Κύριε Κακλαμάνη, τ’ ΑΚΟΥΤΕ ή μπα;

[photo via xblog.gr]