Πετύχαμε όλους τους στόχους μας, δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος

Από neolaia.gr Team 8 Ιουνίου 2009

tremopoulos-01

Iστορική στιγμή χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι την εκλογή του πρώτου Έλληνα πράσινου ευρωβουλευτή, «που ικανοποιεί τον στόχο που είχαν θέσει από την αρχή της προεκλογικής τους εκστρατείας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, οι πολίτες έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα ότι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να θέσουν στο κέντρο της πολιτικής την αναζήτηση λύσεων για το περιβάλλον τη κοινωνία και την οικονομία.

Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ένας νέος πόλος, δημιουργήθηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή και ξεκίνησε την έκφρασή του στους πολιτικούς θεσμούς με την εκλογή του πρώτου πράσινου ευρωβουλευτή. Το γεγονός ότι παρ’ όλες τις οργανωμένες συκοφαντικές επιθέσεις ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας εμπιστεύτηκε τους Οικολόγους Πράσινους, εγγυάται και την είσοδό τους στην ελληνική βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές όποτε αυτές γίνουν».

Και συνεχίζει: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι πέτυχαν όλους τους στόχους τους εξασφαλίζοντας μια μεγάλη αύξηση του ποσοστού τους σε σχέση με τις εκλογές του 2007, αλλάζοντας την πολιτική ατζέντα, αναγκάζοντας όλα τα κόμματα να υιοθετήσουν πράσινες πολιτικές έστω και στα λόγια».

Η Μ. Βασιλάκου, δεύτερη στο ευρωψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων έκανε λόγο για υψηλά ποσοστά του κόμματος που «αγωνίζεται για πράσινη λύση στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση, αλλά και για την αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης».

«Ένα πολιτικό θαύμα συντελέστηκε στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στη Βρετανία, στο Βέλγιο, στη Γαλλία και αλλού».

Ο Ν. Χρυσόγελος συντονιστής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε: «Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποτελούν πλέον στην Ελλάδα μία υπολογίσιμη πολιτική δύναμη που θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες για να αλλάξουμε την πολιτική και να επιδιώξουμε λύσεις για τα προβλήματα μας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με καταμετρημένο το 52,89% συγκέντρωναν ποσοστό 3,39%.

[Πηγή:  in.gr]