Υψηλό ΕQ ίσον καλύτερο σεξ !!!

Από neolaia.gr Team 17 Μαΐου 2009

Οι συναισθηματικά… έξυπνες γυναίκες έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες του King’s College του Λονδίνου. Τα ευρήματα έδειξαν ότι όσο πιο υψηλός είναι ο δείκτης συναισθηματικής νοημοσύνης (emotional intelligence-EQ) μιας γυναίκας τόσο καλύτερες… επιδόσεις (αριθμός οργασμών) έχει στο σεξ.

Η επικεφαλής της μελέτης, Αντρέα Μπούρι, αποδίδει τα ευρήματα «στο γεγονός ότι η συναισθηματική νοημοσύνη διευκολύνει τη γυναίκα στο να επικοινωνεί τις προσδοκίες και τις σεξουαλικές επιθυμίες της στο σύντροφό της». Η ίδια εκτιμά ότι η θετική αυτή συσχέτιση μπορεί να οφείλεται και στην ικανότητα της γυναίκας να φαντασιώνεται στη διάρκεια του σεξ ή να αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο στη διάρκεια της επαφής. «Τα ευρήματα δείχνουν ότι το EQ αποτελεί πλεονέκτημα σε πολλούς τομείς της ζωής ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένης και της… κρεβατοκάμαρας», τόνισε ο διευθυντής του Τμήματος Ερευνας Διδύμων του Κολεγίου, καθηγητής Τιμ Σπέκτορ.

Η σύμβουλος σχέσεων, Χαρά Παπασαράντη, ωστόσο εκτιμά ότι «στη σεξουαλική ζωή υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο, οι οποίοι δεν περιορίζονται στη συναισθηματική νοημοσύνη.Οσο υψηλή «νοημοσύνη» κι αν έχει μια γυναίκα, ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομική της κατάσταση, το μορφωτικό της επίπεδο, με τι αρχές έχει μεγαλώσει, αλλά κυρίως το ποιος είναι ο σύντροφός της. Σίγουρα είναι σημαντικό να τα βρει κανείς με τον εαυτό του και να μπορεί να επικοινωνεί τα συναισθήματά του, όμως είναι πιο σημαντικό πού τα επικοινωνεί».

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα ευρήματά τους θα συμβάλουν στην ανάπτυξη θεραπευτικών προσεγγίσεων για ποσοστό 30% των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σεξ.

Tι είναι το EQ

Συναισθηματική νοημοσύνη, σύμφωνα με το θεμελιωτή της σχετικής θεωρίας ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Ντάνιελ Γκόλμαν, είναι «η ικανότητα ενός ατόμου να αναγνωρίζει τα δικά του συναισθήματα, να τα κατανοεί και να τα ελέγχει. Επίσης η ικανότητά του να αναγνωρίζει και να κατανοεί τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω του και να χειρίζεται αποτελεσματικά τις διαπροσωπικές του σχέσεις. Το ΕQ μετριέται με ειδικά τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ