Hμέρες κουκούλας: 25/03 - 01/04 - 04/04

H απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ποινικοποίηση της κουκούλας δεν άργησε να έρθει. Οι πολιτες της πόλης διοργανώνουν καλλιτεχνικά δρώμενα, διαδηλώσεις και … εργαστήρια μασκοφορίας! Όλα αυτά σήμερα 25 Μαρτίου, 1 και 4 Απριλίου!

To μήνυμα που κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό είναι ένα: “Αύριο φοράμε κουκούλες και διαδηλώνουμε ειρηνικά. 25η Μαρτίου, 18:30, πλατεία Συντάγματος. Κουκουλώνουμε τους νόμους! Προώθησέ το”. Με αυτό το τρόπο προσπαθούν να αντιδράσουν και να αποδείξουν πως μία ειρηνική διαδήλωσε δεν έρχεται σε αντιδιαστολή με τις κουκούλες!

Την Τετάρτη, 1 Απριλίου, διοργανώνεται ημέρα κουκουλοφορίας. Όπως γράφουν και στο http://imeratiskoukoulas.blogspot.com: “Όλη την ημέρα, κυκλοφορούμε όπου είναι εφικτό, με φούτερ, κουκούλες, μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας, που να αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του. Το απόγευμα, στις 6:30, μαζευόμαστε σε σημείο ή σημεία που θα αποφασίσουμε, με ανάλογα αξεσουάρ. Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα μέτρα. Εννοείται ότι η κινητοποίηση αυτή δεν έχει σκοπό να προτρέψει σε βίαιες ενέργειες, αλλά να προκαλέσει μία μαζική και δημόσια αντίδραση στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ατομικής ελευθερίας που προωθεί η κυβέρνηση. Η δράση συντονίζεται από το μπλογκ όπου οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν τα μέρη συνάντησης, να προτείνουν συνθήματα και να banners 😉

Το Σάββατο 4 Απριλίου διοργανώνεται εργαστήρι κατασκευής μάσκας και μασκοφόρα πορεία. Πιο συγκεκριμένα ά-γνωστοί… καρναβαλιστές, μοτοσυκλετιστές, κλόουν, σαδομαζοχιστές, σκιέρ, ηθοποιοί, μηχανικοί, ντροπαλοί, δύτες, οξυγονοκολλητές, οδοκαθαριστές, γιατροί-χειρουργοί, ghostbusters, νοσοκόμες, λάτρεις του μακιγιάζ, ντελιβεράδες, χιπ-χόπερς, δικυκλιστές, emo, λάτρεις της ταχύτητας, καπνοδοχοκαθαριστές, δακρυγονοβομβαρδισμένοι, σούπερ ήρωες, κοκκινοσκουφίτσες, πεζοπόροι της βροχής, αστροναύτες, μελισσοκόμοι, συνεσταλμένοι, ninja, απολυμαντές, ντεθάδες, πειρατές, ζαπατίστας, δραπέτες, και καλλιτέχνες… βρήκαμε αυτό που μας ενώνει. Το εργαστήρι θα ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Θησείου, ενώ στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί η μασκοφόρα πορεία. Το δρώμενο διοργανώνουν οι ά-γνωστοι καλλιτέχνες.

Σχετικά links:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;