Πληροφορίες για Μιλάνο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πώς να φτάσετε

Ο πιο γρήγορος τρόπος είναι αεροπορικώς από το Ελευθέριος Βενιζέλος. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε ποια εταιρία θα χρησιμοποιήσετε, αλλά η πιο φτηνή είναι χωρίς αμφιβολία η Easyjet. Εμείς κάναμε την κράτησή μας σχεδόν ένα μήνα πριν και μας βγήκε μετά επιστροφής περίπου 100 ευρώ το άτομο. Αν κλείσετε ακόμα πιο νωρίς η τιμή θα είναι αρκετά πιο κάτω, ίσως και 50 ευρώ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας. Φυσικά μπορείτε να πάτε και οδικώς μέσω της Πάτρας. Πολύ καλή περίπτωση, αλλά εμείς δεν το επιλέξαμε για δύο λόγους: δεν είχαμε αρκετές μέρες στη διάθεση μας και φοβηθήκαμε λίγο το χειμώνα. Ίσως το κάνουμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι.

Μετακινήσεις

Αν και είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο τις μέρες που μείναμε στο Μιλάνο κινηθήκαμε αποκλειστικά με το μετρό. Το μετρό του Μιλάνου έχει 3 γραμμές και εξυπηρετεί για τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Το απλό εισιτήριο είχε 1 ευρώ και διάρκεια 75 λεπτά. Συμφέρει σίγουρα το ημερήσιο εισιτήριο που κοστίζει 3 ευρώ. Εισιτήρια βγάζεις μέσα στους σταθμούς του μετρό αλλά και σε περίπτερα και σε μαγαζιά με εφημερίδες. Εκτός απο το μετρό μπορείτε να κινηθείτε και με τα πόδια αφού πολλά τουριστικά αξιοθέατα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.
Διαμονή

Μείναμε στο ξενοδοχείο «Agape» σε ένα προάστιο του Μιλάνου προς τη Μόντσα. Το δίκλινο μας κόστισε 65 ευρώ τη βραδιά. Τα δωμάτια ήταν απλώς συμπαθητικά και σχετικά άνετα ενώ το πρωινό ήταν αρκετά καλό. Το μεγάλο του πλεονέκτημα ήταν ότι βρισκόνταν σε απόσταση 2 λεπτων από στάση του Μετρό.

Φαγητό

Στην Ιταλία είστε οπότε τα πιάτα με ζυμαρικά δίνουν και παίρνουν! Δεν έχω να σας προτείνω κάτι συγκεκριμένο αφού όπου και να καθίσαμε στο κέντρο της πόλης μετά τα ψώνια μας, δεν απογοητευτήκαμε. Το αντίθετο! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το χωνευτικό ποτό “Lemoncelo” το οποίο πίνετε παγωμένο. Μην παρασύρθείτε από την ωραία γεύση του, είναι αρκετά δυνατό.

Ψώνια

Το Μιλάνο είναι η χώρα του ατελείωτου shopping. Και πώς να μην είναι αφού φιλοξενεί τους πιο γνωστούς οίκους μόδας! Οι εμπορικοί δρόμοι πολλοί όπως η «Via monte Napoleone» και η «Galleria Vittorio Emanuele», μια επιβλητική στοά με γυάλινο τρούλο που δημιουργεί μια μεγαλειώδη ατμόσφαιρα. Περπατήστε, χαζέψτε αλλά αν θέλετε να αγοράσετε καλύτερα να ψάξετε κανένα outlet! Εκεί οι τιμές δεν παίζονται αφού μπορείτε να βρείτε κομμάτια της περασμένης σεζόν (σιγά το πράγμα!) στο ένα τρίτο περίπου της αρχικής τιμής. Πολύ γνωστά είναι το «Basement» και το «Corso Como Outlet».

Εντυπώσεις

Μια πολύ όμορφη πόλη που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Πολλά τα αξιοθέατα και οι ομορφιές, όπως πάρα πολλές και οι δυνατότητες για αγορές και διασκέδαση. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα αλλά μην κάνετε το ίδιο λάθος που κάναμε εμείς και πήγαμε μόνο για ένα σαββατοκύριακο. Ήμασταν συνέχεια στο τρέξιμο για να προλάβουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε να κάνουμε αλλά και πάλι μας έμεινε μια γλυκιά πικρία για αυτά που δεν μπορέσαμε να κάνουμε ή να δούμε. Επομένως προγραμματίστε καμιά μέρα παραπάνω…

Περισσότερα για Μιλάνο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;