Στη φυλακή το τέρας!

Από nmpardakis 21 Μαρτίου 2009

Όπως ήταν αναμενόμενο λοιπόν, ο 73χρονος Josef Fritzl, ο οποίος επί 24 χρόνια βίαζε τη φυλακισμένη κόρη του θα μεταφερθεί σε ψυχιατρικές φυλακές υψίστης ασφαλείας όπου εκεί θα μείνει για την υπόλοιπη ζωή του.

Ο Josef Fritzl καταδικάστηκε ομόφωνα από τους οκτώ ενόρκους για ανθρωποκτονία, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, για εξαναγκασμό σε εργασία , βιασμό κατ’ εξακολούθηση, απαγωγή και αιμομιξία.

Το αυστριακό Δίκαιο δεν προβλέπει την επιβολή κυρώσεων συνολικά, για όλες δηλαδή τις πράξεις, παρά μόνο την επιβολή της αυστηρότερης ποινής. Ο Josef Fritzler καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενός από τα επτά παιδιά που απέκτησε με την κόρη του και το οποίο εξέπνευσε λίγο μετά τη γέννησή του το 1996, από αναπνευστικά προβλήματα.

Ο κατάδικος πλέον θα μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική, την οποία θα ορίσει η Υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας Claudia Bandion-Ortner. Ο 73χρονος είχε κριθεί από τους ψυχιάτρους που τον εξέτασαν το 2008 και συνέταξαν μια έκθεση 130 σελίδων ως άτομο «εξαιρετικά επικίνδυνο», «διαταραγμένη προσωπικότητα», «επικίνδυνος να επαναλάβει τις πράξεις του»

Η απόφαση αυτή για τον ισόβιο περιορισμό του σε ψυχιατρικές φυλακές, μπορεί να μετατραπεί σε 15 χρόνια, εάν κριθεί από τους γιατρούς ότι η θεραπεία του είναι επιτυχής. Στα 88 έτη ο Josef Fritzler, έχει δικαίωμα να ζητήσει χάρη. Αίτημα που θα κριθεί από τρεις Δικαστές…

[Πηγή: inath.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ