Απλήρωτοι 15,000 καθηγητές

Από nmpardakis 12 Μαρτίου 2009

15.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στα κανονικά ωρολόγια προγράμματα των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη των Λυκείων παραμένουν απλήρωτοι για παραπάνω από 4 μήνες! Το ακόμα χειρότερο; Ενώ έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο, η εφορία τους ζητάει να φορολογηθούν για τα χρήματα που ΠΟΤΕ δεν έχουν εισπράξει για τις ώρες που έχουν δουλέψει! Μιλάμε αυτή τη στιγμή για συμβάσεις με μισθούς της τάξης των 350 ευρώ τον μήνα, ενώ για ένα μικρότερο τμήμα (ωρομίσθιοι) η μηνιαία αμοιβή δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ!

Κατα τ’άλλα ο διάλογος για την Παιδεία έχει ξεκινήσει…

Υ.Γ. Στην προσπάθεια μας να οργανώσουμε κάποιον διάλογο με ερωτήσεις από μαθητές, γονείς, καθηγητές και φοιτητές προς τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, την κα. Άννα Διαμαντοπούλου και τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη σε κάποιο σχολείο της Αθήνας έχουμε μέχρι στιγμής το «ναι» από την κ. Διαμαντοπούλου, αναμονή απο τον κ. Γεωργιάδη ενώ πήραμε το «όχι» από τον Υπουργό λόγω φορτωμένου προγράμματος αυτές τις ημέρες.

Ο διάλογος θα γίνει προς το τέλος του μήνα. Αν θα θέλατε και εσείς να συμμετέχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info [at] neolaia.gr.

[Πηγή άρθρου: ΤΑ ΝΕΑ]