Mάνος Χατζιδάκις | 16 Μαρτίου | blogs + bubble tribute day

Mακριά από επετείους και μνημόσυνα… Γιατί βαρεθήκαμε να μην ακούμε τα τραγούδια του από τα συμβατικά Μέσα. Γιατί η τέχνη του παραμένει η καλύτερη αφορμή… για να κάνουμε τέχνη. Σας καλούμε εκείνη την ημέρα να απλώσουμε μέσα από τα blogs και τα social networks, ως τον νέο επικίνδυνο ιό του διαδικτύου, κείμενα, ήχους, εικόνες, μουσικές, εκπομπές, podcasts, λέξεις, βίντεο, ποιήματα, vidcasts, θεατρικά… ότι νομίζετε…. ότι για εσάς είναι “Χατζιδάκις”.

Σύνθημα: για να μη συνηθίσουμε ποτέ

Tag: Hatzidakis

Bunners: από εδώ (φτιάξτε και τα δικά σας)

Στόχος: να απλωθεί στη bloggόσφαιρα μια τέχνη που παράγεται από την τέχνη του…

  • Ξέρουμε ήδη ότι στις 16 Μαρτίου…

  • -Αρκετοί γραφίστες θα ανεβάσουν στα blogs τους, εικόνες εμπνευσμένες από τη μουσική και τη σκέψη του.

  • -Ομάδα ανταρτών των social networks θα “χτυπήσει” συντονισμένα το twitter με αποσπάσματα από ποιήματα και στίχους του συνθέτη. Όπου ο Χατζιδάκις έχει απλά μελοποιήσει στίχους άλλων, θα αναφέρεται και το όνομα του ποιητή.

Ειδικότερα το radiobubble:

  • -Θα εκπέμπει από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15/3 και μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 16/3 εκπομπές και podcast που δημιουργήθηκαν με αφορμή τη μουσική και τα τραγούδια του Χατζιδάκι.
  • -Κάποια στιγμή, γύρω στη μια το μεσημέρι, ενώ στο radiobubble η εκπομπή Κενά Αέρος θα εκπέμπει μουσικές του Χατζιδάκι ο Spyros_vj θα μιξάρει online εικόνες, δημιουργώντας μια απλωμένη σε περισσότερους από έναν διαδικτυακούς τόπους ιντερνετική παρέμβαση.
  • -Oι σχετικές με το θέμα εκπομπές σας μπορούν να ανεβαίνουν στο bubble από την Πέμπτη 12/3 έτσι ώστε αν είναι πολλές να μπορέσουμε να τις εντάξουμε με ομαλότητα στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να βάζετε στο post όλων των εκπομπών το tag  Hatzidakis .
  • -Mπορείτε να συνοδεύετε τις εκπομπές σας με εικόνες ή κείμενα που θα δημοσιεύετε στα blogs σας, και να παραπέμπετε σε αυτά με link, έτσι ώστε να εξαπλωθεί ο “ιός” στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει επίσης να γίνεται στο post της εκπομπής ή του podcast σας αναφορά στο δίσκο και τον στιχουργό των κομματιών που εκπέμπετε (εάν αυτά δεν είναι του Χατζιδάκι ή δεν πρόκειται για ορχηστρικά κομμάτια). Δεν είναι θέμα τυπολατρίας, είναι θέμα σεβασμού απέναντι στους ποιητές, καθώς και θέμα ευγένεια προς τους ακροατές που θα λυσσάξουνε να ρωτάνε “σε ποιό δίσκο είναι αυτό”.

Περιμένουμε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις, …την με κάθε τρόπο συμμετοχή σας! Αφήστε σχόλια σε αυτή τη δημοσίευση ή στείλτε μας mail, να οργανωθούμε… Για να μη συνηθίσουμε ποτέ!

Kι έτσι για την ιστορία, όλα άρχισαν από την κουβέντα που ξεκίνησε εδώ και συνεχίζονταν επί μέρες μέσω της εκπομπής Κενά Aέρος στο liveradio.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;