Ποτε θα τους πει κάποιος πως δεν είναι οι ίδιοι ο νόμος;

Από nmpardakis 1 Μαρτίου 2009

Μήνυση κατά αστυνομικών υπέβαλε 22χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος καταγγέλλει ότι κακοποιήθηκε κατά τη σύλληψή του στο δρόμο και αργότερα στο αστυνομικό τμήμα της πλατείας Δημοκρατίας (πιο πάνω μπορείτε να δείτε και την φώτο που είναι απόσπασμα από βιντεο που κυκλοφόρησε).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ο νεαρός συνελήφθη στην οδό Βαλαωρίτου τα ξημερώματα της Παρασκευής από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, κατηγορούμενος για απείθεια, άρνηση δήλωσης στοιχείων και εξύβριση αστυνομικών.

Έπειτα, η αστυνομία στην ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ο νεαρός … αυτοτραυματίστηκε και πως μόνος του τα προκάλεσε όλα αυτά στον εαυτό του! Αν είναι δυνατόν. Ας μαζευτούν λίγο. Έχουν στο μυαλό τους συνεχώς το ίδιο παραμύθι, πόσες φορές έχουν υποστηρίξει κάτι τέτοιο;

Γιατί όλοι να έχουν το φόβο μην χάσουν τη θέση τους, ενώ δεν είναι άξιοι να είναι στην «καρεκλίτσα» τους;

Και αν εκείνοι υπάρχουν για να μας προστατεύουν από τους «κακούς», εμάς τελικά ποιος θα μας φυλάξει από «εκείνους»;

Γιατί δεν μας λένε αν όντως του ζήτησαν να γδυθεί και αν όντως του έριξαν οινόπνευμα; Ποιος τους έχει πει πως μπορούν να πέρνουν την κατάσταση στα χέρια τους;

* με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο 22χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

* η υπόθεση παραπέμφθηκε το Σάββατο στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, τελικά όμως ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

* για την υπόθεση ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ενώ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.