WordPress Revision Control

Ένα από τα τελευταία χαρακτηριστικά των τελευταίων εκδόσεων του WordPress είναι τα revisions (αναθεωρήσεις). Συγκεκριμένα έχουν προστεθεί στον πυρήνα του WordPress από την έκδοση 2.6 ενώ από την έκδοση 2.7 έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές. Εν συντομία, η λειτουργία των αναθεωρήσεων κρατάει ολόκληρο το ιστορικό των αλλαγών ενός άρθρου ή μίας σελίδας από την πρώτη μέχρι και την τελευταία έκδοση με την δυνατότητα επιστροφής σε μίας από αυτές.

Όσο κι αν φαίνεται παράξενο η λειτουργία αυτή έχει δημιουργήσει αρκετές αντιδράσεις και συζητήσεις στον χώρο του WordPress. Ο τρόπος λειτουργίας παρουσιάζεται να μην είναι ιδιαίτερα αποδοτικός σε ιστολόγια με εκατοντάδες άρθρα αφού σύμφωνα με αρκετούς επιβραδύνει την εμφάνιση και επεξεργασία των άρθρων. Ωστόσο κανείς δεν αμφισβητεί την χρησιμότητα της εν λόγω λειτουργίας. Τα προβλήματα ξεκινούν να εμφανίζονται όταν ένα ιστολόγιο έχει είτε αρκετά άρθρα*  είτε αρκετές αναθεωρήσεις. Πώς μπορούμε όμως να ελέγξουμε τον αριθμό των αναθεωρήσεων και γενικά αυτή τη λειτουργία;

Η λύση ακούει στο όνομα Revision Control. Αν και σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση του WordPress μπορεί κανείς να ρυθμίσει τη λειτουργία των αναθεωρήσεων μέσω του wp-config.php, το συγκεκριμένο plugin μας λύνει κυριολεκτικά τα χέρια! Μέσα από την περιοχή διαχείρισης μας επιτρέπει εύκολα κι απλά να απενεργοποιήσουμε πλήρως τις αναθεωρήσεις καθώς και να καθορίσουμε τον μέγιστο αριθμό αναβαθμίσεων που θα αποθηκεύονται για κάθε άρθρο. Οι ρυθμίσεις αυτές ισχύουν για όλα τα άρθρα ωστόσο μπορούν να τροποποιηθούν ξεχωριστά για κάθε άρθρο μέσα από την “Επεξεργασία άρθρου”.

* και συνεπώς αρκετές αναθεωρήσεις αφού κάθε άρθρο θα έχει τουλάχιστον μία αναθεώρηση.

[WabbieWorks]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;