Μετά τα Oscar, δώσε τα δικά σου βραβεία!

Viewers Choice Movie Awards 2008

Απομένουν λίγες ακόμα ημέρες στην ψηφοφορία των Viewers Choice Movie Awards, των μοναδικών κινηματογραφικών βραβείων που απονέμει το Ελληνικό κοινό. Κάθε ψήφος μετράει, διαμορφώνοντας τα αποτελέσματα σε έξι κατηγορίες. Φέτος η ψηφοφορία πήρε παράταση και οι ψηφιακές ‘κάλπες’ θα είναι ανοιχτές μέχρι και την Τρίτη 03 Μαρτίου! Η ψήφος σας έχει τη δύναμη να καθορίσει τον τελικό νικητή, γι’ αυτό δώστε τις επιλογές σας ψηφίζοντας ΤΩΡΑ στη διεύθυνση: http://www.cinemanews.gr/vote/.

ΟΛΟΙ όσοι ψηφίσουν μπαίνουν στην κλήρωση για 50 συλλεκτικά κινηματογραφικά δώρα. To neolaia.gr, υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας των VCMA 2008, σας δίνει μια πρόγευση από τις υποψήφιες ταινίες στις τέσσερις από τις έξι κατηγορίες:

Για την καλύτερη ταινία οι επιλογές περιλαμβάνουν το «No Country For Old Men» που σάρωσε τα Oscar πέρσι, το «Atonement» που μάζεψε τα δικά του βραβεία, το «Wall-E» το animation που δεν απευθύνεται μόνο σε ανήλικους θεατές, το ανεξάρτητο  «Once» αλλά και το  ανατρεπτικό «In Bruges». Το Ιταλικό «Il Divo» και το Γαλλικό «Entre Le Murs» εκπροσωπούν τον Ευρωπαϊκό Κινηματογράφο, ενώ από τη δεκάδα δεν θα μπορούσε να λείπουν το «The Dark Knight», το… ψαγμένο «The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford» και το σχεδόν ‘one man show’ «There Will Be Blood».

Για την καλύτερη σκηνοθεσία η δεκάδα των υποψηφίων περιλαμβάνει τον Andrew Dominik για το ποιητικό «The Assassination of Jesse James By The Coward Robert Ford», τον Shane Meadows για το σκληρό και ρεαλιστικό «This Is England», τον Joe Wright με το δράμα εποχής «Atonement», τον Tim Burton με το γκόθικ παραμύθι «Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street» και τον Fernando Meirelles που μας έδωσε το χαμηλών τόνων «Blindness». Η Ιταλία έχει δυο υποψήφιους στη δεκάδα των σκηνοθετών, τον Matteo Garrone για το «Gomorra» και τον Paul Sorrentino για το «Il Divo». Δεν ξεχνάμε τον Christopher Nolan για τη μεγάλη επιτυχία «The Dark Knight», το φοβερό δίδυμο Joel και Ethan Coen, νικητές και του Όσκαρ σκηνοθεσίας για το «No Country For Old Men» αλλά και τον Paul Thomas Anderson για το «There Will Be Blood».

Στην κατηγορία των Ανδρικών ερμηνειών συναντάμε μια ενδιαφέρουσα δεκάδα υποψηφίων: Ο Johnny Depp ως δαιμόνιος μπαρμπέρης στο «Sweeney Todd», ο Colin Farrell που έκανε νέο ξεκίνημα στο «In Bruges», ο νικητής του περσινού Oscar Daniel Day Lewis στο φορτισμένο «There Will Be Blood», ο σταθερά εξαιρετικός Phillip Seymour Hoffman στο «Before The Devil Knows You’Re Dead» και ο αγνώριστός Robert Downey Jr για το ρόλο έκπληξη στο «Tropic Thunder». Από τη δεκάδα δεν θα μπορούσε να λείπει ο αδικοχαμένος Heath Ledger για την αξέχαστη ερμηνεία του στο «The Dark Knight», αλλά και ο βραβευμένος με Oscar Javier Bardem για τη δική του… ψυχοπαθή ερμηνεία στο «No Country For Old Men», ενώ το νέο αίμα εκπροσωπείται με τον Casey Affleck που από το σκληρό «Gone Baby Gone», τον πρωτοεμφανιζόμενο Michael Fassbender στο σοκαριστικό «Hunger» και τον James Mcavoy στο «Atonement».

Τέλος η δεκάδα των Γυναικείων ερμηνειών απαρτίζεται από την πάντα λαμπερή Angelina Jolie για το δραματικό της ρόλο στο «The Changeling», την πρωτοεμφανιζόμενη Arta Dobroshi στο βραβευμένο «La Silence De Lorna» των αδελφών Dardenne, την Cate Blanchett ως Bob Dylan στο «I’m Not There», την νεαρά Ellen Page ως έγκυο έφηβο στο ανεξάρτητο «Juno» και την αγαπημένη Keira Knightley που ξέφυγε από την εικόνα της στο «Atonement». Οι ερμηνείες τους στο «Vicky Christina Barcelona» φέρνουν στη δεκάδα τόσο την Penelope Cruz όσο και την Rebecca Hall μαζί με τη διακριτική Kristin Scott Thomas ξεχώρισε στο Γαλλικό «Il Y A Longtemps Que Je T’Aime», αλλά και την γελαστή Sally Hawkins στο πανέμορφο «Happy-Go-Lucky». Τέλος υποψήφια είναι και η Meryl Streep που δεν δίστασε να τσαλακώσει την εικόνα της στο «Mamma Mia!».

Η ψηφοφορία πλησιάζει στο τέλος και η κάλπη περιμένει τις ψήφους σας στο http://www.cinemanews.gr/vote/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;