Πληροφορίες για το Ντουμπάι

Από neolaia.gr Team 25 Φεβρουαρίου 2009

ΝΟΜΙΣΜΑ
Το τοπικό νόμισμα είναι το Dirham, που διαιρείται σε 100 fils. Η ισοτιμία με το euro είναι 1 € = 4,5 dirham

ΩΡΑ
Η διαφορά ώρας ανάμεσα στο Ντουμπάι και την Ελλάδα είναι 2 ώρες. Όταν στο Ντουμπάι είναι 12 το μεσημέρι στην Ελλάδα είναι 10 π.μ. Τους θερινούς μήνες έχουμε 1 ώρα διαφορά.

ΡΕΥΜΑ
220 V

ΡΑΜΑΖΑΝΙ
Το Ραμαζάνι είναι ο ιερός μήνας των Μουσουλμάνων. Στη διάρκειά του τα περισσότερα καταστήματα είναι ανοιχτά λίγες ώρες το πρωί και ανοίγουν πάλι μετά τη δύση μέχρι τα μεσάνυχτα. Αν και το φαγητό απαγορεύεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρουν φαγητό στους ενοίκους τους.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ
Εκτός από τα ταξί, υπάρχουν τα τοπικά λεωφορεία όπου οι διαδρομές αναγράφονται και στα Αγγλικά, και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα Abra, μικρά θαλάσσια ταξί, στην περιοχή Creek όπου οι επιβάτες μοιράζονται το κόμιστρο μεταξύ τους.

ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
Τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά καθημερινά 09.00 – 22.00 εκτός της Παρασκευής που ανοίγουν συνήθως στις 14.00. Οι πρεσβείες λειτουργούν καθημερινά από τις 08.30 εως 13.00.


ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες έχουν υποκαταστήματα στο Ντουμπάι. Ωράριο καθημερινά 08.00 – 13.00. Παρασκευή κλειστά.

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ
Επειδή το Ντουμπάι είναι ισλαμική πόλη, θα πρέπει τα ρούχα που φοράτε να είναι ιδιαίτερα σεμνά την περίοδο του Ραμαζάνι. Στη διάρκεια του χειμώνα (Ιαν – Φεβ) φροντίστε να έχετε και μερικά φθινοπωρινά ρούχα. Μπορείτε να φορέσετε μαγιό άφοβα στα ξενοδοχεία και τις παραλίες. Σε ορισμένα εστιατόρια όμως απαιτείται επίσημο ένδυμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρκετά ζεστό και πολύ υγρό κλίμα όπως σε όλες τις χώρες που έχουν έρημο. Η θερμοκρασία στο Ντουμπάι το χειμώνα κυμαίνεται από 8-21ο C ενώ το καλοκαίρι αγγίζει και τους 45ο C.

Περισσότερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ