70χρονος φέρεται να χορηγούσε πλαστά πτυχία στην Κρήτη!

Από nmpardakis 29 Ιανουαρίου 2009

Συνελήφθη, χθες, ένας 70χρονος (ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν πως είναι προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Ηράκλειο Κρήτης) για χορήγηση πλαστών πτυχίων, με το αζημίωτο φυσικά…!! Η αστυνομία τον συνέλαβε, κατά τη διαδικασία χορήγησης σε μία 26χρονη ενός «master» από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας, έναντι 6.300 Ευρώ…

Στην αρχή, ζήτησε από την κοπέλα 2.300 ευρώ για τους πλαστούς τίτλους σπουδών που της χορήγησε, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα τα έπαιρνε σταδιακά, σε μία διαδικασία η οποία, όπως την ενημέρωσε, θα κρατούσε μέχρι το 2010! Όμως, ένας φίλος της κοπέλας, τα είπε όλα στην αστυνομία, η οποία έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά και έπιασε τον «επιστήμονα»! (της είχε συστηθεί ως καθηγητής Πανεπιστημίου!!)

Κατόπιν έρευνας στο σπίτι του 70χρονου, βρέθηκαν σφραγίδες με στοιχεία Πανεπιστημίων της Ρουμανίας, του Βρετανικού Συμβουλίου Αθήνας και του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στη Ρουμανία, 9 στο σύνολο, ένα ντοσιέ που περιείχε παπύρους, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία απομίμηση πιστολιού.

Ο 70χρονος κατηγορείται για πλαστογραφία, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από διαταγή του εισαγγελέα, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η έρευνα και ληφθούν τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.

[πηγή: foititakos.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ