Οι Υποψηφιότητες Των Oscar

Ένα ακριβώς μήνα πριν την 81η απονομή των πιο συζητημένων κινηματογραφικών βραβείων του πλανήτη και σήμερα μπήκαμε στην τελική ευθεία με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων. Το ραντεβού είχε δοθεί, όπως κάθε χρονιά, στις 5:30 τα ξημερώματα στο Los Angeles (15:30 στην Ελλάδα) στο Samuel Goldwyn Theater του Beverly Hills.  Στη σκηνή ανέβηκαν ο Sid Ganis, πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου και ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός (και μέλος της Ακαδημίας) Forest Whitaker. Οι δυο τους ανακοίνωσαν τους υποψήφιους στις 10 βασικές κατηγορίες από τις 24 συνολικά των Oscar.

Τις περισσότερες υποψηφιότητες συγκέντρωσε η ταινία «The Curious Case Of Benjamin Button» με 13, ενώ ακολουθούν με 10 τα φιλμ «Slumdog Millionaire» και με 8 το «The Dark Knight». Οι πρώτες εντυπώσεις αφορούν την μονή τελικά υποψηφιότητα της Kate Winslet για το «The Reader» στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου (ενώ στις Χρυσές Σφαίρες η ίδια είχε διαγωνιστεί και βραβευτεί στην κατηγορία B’ Γυναικείου για τον ίδιο ρόλο). Σημασία έχει η υποψηφιότητα του αδικοχαμένου Heath Ledger στην κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου για την αξέχαστη ερμηνεία του ως Joker στο «The Dark Knight».

Ενδιαφέροντα τα πλασαρίσματα του Richard Jenkins για το «The Visitor» στην Α’ Ανδρικού, της Melissa Leo για το «Frozen River» στην Α’ Γυναικείου, του Michael Shannon για το «Revolutionary Road» στην Β’ Ανδρικού και της Taraji P. Henson για το «The Curious Case of Benjamin Button» στη Β’ Γυναικείου. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος η πεντάδα της κατηγορίας για την καλύτερη Ταινία ταυτίζεται με την πεντάδα της καλύτερης Σκηνοθεσίας («The Curious Case of Benjamin Button» – «Frost/Nixon» – «Milk» – «The Reader» – «Slumdog Millionaire»).

Δείτε την πλήρη λίστα των υποψηφιοτήτων στο πλουσιότερο Ελληνικό αφιέρωμα για τα Oscar, που φιλοξενεί για 8η χρονιά το CinemaNews.gr Εκτός από τη λίστα των υποψηφιοτήτων στο αφιέρωμα θα βρείτε όλα τα παράλληλα βραβεία, στοιχεία για τις ταινίες φαβορί αλλά και 81 στοιχεία που δεν ξέρατε για τα Oscar.

Σημειώνουμε ότι η 81η απονομή των βραβείων Oscar θα λάβει χώρα την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου (ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Kodak Theatre του Los Angeles.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;