Επιστρέφει ο

To “Αρίωνξεκίνησε κανονικά την Τετάρτη το πρωί για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Τα ισραηλινά πολεμικά όμως είχαν άλλη γνώμη … Χθες τα ξημερώματα (2:30 όπως αναφέρει και το tvxs.gr) και ενώ το “Αρίων” βρισκόταν 100 μίλια μακρυά από τη Γάζα τα ισραηλινά πολεμικά του ζητούσαν επανειλημμένα να αλλάξει πορεία και να αποχωρήσει.

Αμέσως, ο καπετάνιος απάντησε πως βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και αρνήθηκε να αλλάξει πορεία. Περικυκλωμένο από τα ισραηλινά πολεμικά πλοία το «Αρίων» συνέχιζε την πορεία του προς τη Γάζα μέχρι τις 4:25π.μ. οπότε για πρώτη φορά διατυπώθηκε η απειλή για προειδοποιητικές βολές από το ισραηλινό ναυτικό.

Ο Αρίωνας συνέχισε παρόλα αυτά την πορεία του και λίγο αργότερα ένα από τα πολεμικά πλοία προσπάθησε να συγκρουστεί με το πλοίο των ακτιβιστών και ενώ τα υπόλοιπα πολεμικά έριχναν τα φώτα τους στον «Αρίωνα» τυφλώνοντας το πλήρωμα και τον καπετάνιο.

Διατυπώθηκε και τρίτη προειδοποίηση για άνοιγμα πυρός από την πλευρά του Ισραηλινού ναυτικού. Μετά και τη μανούβρα που έκανε ο καπετάνιος για να αποφύγει τη σύγκρουση ο «Αρίωνας» παρεξέκλινε από την πορεία του. Στη συνέχεια τα πολεμικά πλοία τον πλησίασαν ασφυκτικά εμποδίζοντάς τον να επανέλθει στην αρχική του πορεία. Τελικά, το πλοίο του Free Gaza Movement πήρε πορεία βόρεια ξανά προς την Κύπρο. Aναμένεται να είναι στη Λάρνακα κατά τις 7 σήμερα το απογευμα.

Οι εκπρόσωποι του Free Gaza Movement αλλά και οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας και Σοφία Σακοράφα καταγγέλλουν την ισραηλινή προκλητικότητα κάνοντας λόγο για πειρατεία και για καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου ενώ καταγγέλλουν και την ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν έκανε το παραμικρό για την προστασία και την έμπρακτη υποστήριξη της αποστολής.

[Πηγή: tvxs.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;