Επίθεση στα ΜΑΤ

Επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (05/01/09 – σχεδόν ένα μήνα απο τη δολοφονία Γρηγορόπουλου) άγνωστοι εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που ήταν έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο θώρακα και το μηρό. H κατάστασή του αυτή τη στιγμή παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:05 στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, που προσέγγισαν τους τρεις αστυνομικούς πεζή και πυροβόλησαν εν ψυχρώ από μικρή απόσταση.

Όπως έγινε γνωστό, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στη γωνία Ζαΐμη και Κουντουριώτη είδαν σε απόσταση περίπου 35 – 40 μέτρων στο ύψος της διασταύρωσης Κουντουριώτη και Νοταρά δύο άτομα που τους σημάδευαν με όπλα, ο ένας όρθιος και ο άλλος γονατιστός.

Ένας από τους αστυνομικούς -πιθανότατα ο τραυματίας- φώναξε «καλυφθείτε» και οι δύο έπεσαν αμέσως στο έδαφος, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε εν μέσω καταιγισμού πυρών, από μία σφαίρα στο θώρακα και μία στο μηρό.

Ο 21χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε, δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο -κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega-, αλλά σώθηκε χάρη σε δύο κινητά τηλέφωνα που έφερε πάνω του. Βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε.

Η επίθεση έγινε με το ίδιο όπλο που χτυπήθηκε η κλούβα των ΜΑΤ.

Μετά το περιστατικό, έγιναν δεκάδες προσαγωγές υπόπτων για τον πυροβολισμό. Η αστυνομία διεξάγει έρευνα στους δρόμους γύρω από την πλατεία αλλά και σε καφετέριες της περιοχής. Στις έρευνες για το περιστατικό συμμετέχει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Δηλώσεις Παυλόπουλου:

Το μόνο που μας απασχολεί όλους είναι να πάει καλά ο Διαμαντής, αλλά γι’ αυτό θα υπάρξει ανακοίνωση από το Νοσοκομείο. Όπως επίσης θα ενημερώνεστε συνεχώς για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτή η δολοφονική απόπειρα. Είμαι εδώ για να κάνω τούτη τη δήλωση: Εκείνοι, οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη, είχαν ως στόχο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της Αστυνομίας, η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα. Κι’ αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς, καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος

Δηλωσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. (Γιώργος Παπακωνσταντίνου):

” Βλέπουμε μια Αστυνομία η οποία έχει διαλυθεί ” … ” Επιθέσεις με δυο όπλα, σε πεζούς αστυνομικούς, οι οποίοι φυλάνε σκοπιές, δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ αυτά τα πράγματα. Ευτυχώς που αυτό το νέο παιδί, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι εκτός κινδύνου, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικά ανησυχητικό το πού μας οδηγεί αυτή η κατάσταση ” … ” Νομίζω πως πολλοί προσπαθούν να συντηρήσουν και να κλιμακώσουν ίσως και αυτή την αίσθηση ανασφάλειας στον πολίτη και εδώ είναι βεβαίως ο ρόλος της πολιτείας. Η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της “

Συνασπισμός:

” Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για τον τραυματισμό του αστυνομικού και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση. Ζητάμε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και τα αίτια αυτής της επίθεσης. Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες λειτουργούν σε βάρος των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή και στρώνουν το έδαφος για ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής

Κ.Κ.Ε.:

Η προβοκατόρικη δράση τους εκφράστηκε και με τη δράση κουκουλοφόρων. Εκφράστηκε και με την επίθεση με καλάσνικοφ κατά της κλούβας των ΜΑΤ. Το σημερινό γεγονός αποτελεί κρίκο της ίδιας αλυσίδας

[Πηγή: τvxs.gr – in.gr] – συνεχής ανανέωση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;