Μαζί στη Κωνσταντινούπολη | 6 ημέρες

Από neolaia.gr Team 26 Νοεμβρίου 2008

Kαι να κάτι πραγματικά πολύ cool! Mάζεψε την παρέα σου και ελάτε να πάμε όλοι μαζί ένα 6ήμερο στην Κωνσταντινούπολη! Μιλάμε για ένα καταπληκτικό πρόγραμμα που μέσα σε 6 ημέρες θα έχει πραγματικά χορτάσει … ταξίδι!

  • Πληροφορίες για Κωνσταντινούπολη εδώ.

Πρόγραμμα:

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Αναχώρηση το απόγευμα από Αθήνα για Κωνσταντινούπολη. Στη διάρκεια της πορείας μπορείτε να πραγματοποιήσετε στάση για καφέ στη περιοχή της Λαμίας ή των Τεμπών. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής πραγματοποιείται από την Εγνατία οδό, αποχαιρετώντας από τα δεξιά την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης. Μετά τον υποχρεωτικό έλεγχο των διαβατηρίων – ταυτοτήτων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και τις πιθανές αγορές στα αφορολόγητα καταστήματα �Duty Free Shops� συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στο Τούρκικο έδαφος μέχρι τη Ραιδεστό, όπου μπορούμε να πραγματοποιήσουμε στάση για καφέ και φαγητό. Νωρίς το πρωί θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην Κωνσταντινούπολη.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)

Αναχώρηση για τη πρώτη μας ξενάγηση στα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης. Θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, τη Παναγία των Βλαχερνών, τη περίφημη Μονή της Χώρας, το Μπαλουκλή (μονή Ζωοδόχου Πηγής) με τα θρυλικά ψάρια και τους Τάφους των Πατριαρχών για να καταλήξουμε στο παλαιό ανάκτορο των Σουλτάνων με τους αμύθητους θησαυρούς, το γνωστό Τοπ-Καπί. Αφού γευματίσουμε θα επισκεφτούμε την Σκεπαστή αγορά με τα 5.000 μαγαζιά. Ελεύθερος χρόνος για διασκέδαση, περιπλάνηση και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ξενάγηση)

Το πρωινό μας αρχίζει με πολλά αξιοθέατα. Πρώτος σταθμός μας είναι τα ανάκτορα Ντολμά Μπαχτσέ με το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο και στον Ιππόδρομο. Η ξενάγηση μας θα συνεχίσει σε ένα από τα σπουδαιότερα τζαμιά της πόλης με έξι μιναράδες και στο Μπλε Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ. Έπειτα θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ένα από τα λαμπρότερα σύμβολα του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφιά. Το μεσημέρι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια βόλτα στον Βόσπορο με το πούλμαν ή το Καραβάκι και να χαθούμε μέσα στα μοναδικά τοπία. Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα υπέροχο γεύμα σε κάποιο παραλιακό εστιατόριο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για μια βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, το Taksim. Το βράδυ προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε τη πρόταση διασκέδασης σε νυχτερινό κέντρο για καλό φαγητό, μουσική και Oriental καταστάσεις.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΝΗΣΙΑ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι όπου το πλοίο θα μας μεταφέρει στα Πριγκιποννήσια. Αφού επισκεφτούμε τη νήσο Χάλκη με τη θεολογική σχολή, θα συνεχίσουμε στην Πρίγκηπος. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή στο καταπράσινο νησάκι πάνω σε παραδοσιακές άμαξες και να γευματίσουμε σε κάποιο εστιατόριο της παραλίας. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για χαλάρωση και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ � ΚΑΒΑΛΑ

Έχοντας μαζέψει τις καλύτερες εντυπώσεις και τις ομορφότερες εικόνες, θα ξεκινήσουμε για τη Ραιδεστό και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Επόμενη μας στάση θα είναι η Αλεξανδρούπολη για φαγητό και σύντομη γνωριμία με τη πόλη. Η διαδρομή μας θα συνεχιστεί μέσω της Εγνατίας οδού για τη πόλη τη πόλη της Καβάλας. Άφιξη στο ξενοδοχείο με προαιρετικό δείπνο και διανυκτέρευση.

Τιμή:

  • Για δίκλινο (4*): 228 ευρώ το άτομο
  • Για μονόκλινο (4*): 330 ευρώ το άτομο

Αναχώρηση: 10 Δεκεμβρίου

Εκδήλωση ενδιαφέροντος:

[contact-form 2 «Travel»]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ