Για πρώτη φορά στην Αθήνα το 48 Hour Film Project.

Από nmpardakis 4 Νοεμβρίου 2008

To 48 Hour Film Project ήρθε φέτος στην Αθήνα για πρώτη φορά και συνζυάζει σκηνοθεσία, σενάριο, κινηματογράφηση, μουσική επένδυση και μοντάζ! Είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα διαγωνιστικά φεστιβάλ κινηματογράφου και φέτος ήταν η πρώτη φορά που ήταν στην χώρα μας! Τι πρέπεις να κάνεις; Απλά πρέπει μέσα σε 48 ώρες να ολοκληρώσεις την παραγωγή μιας ταινίας μικρού μήκους διάρκειας τεσσάρων έως επτά λεπτών!

Ο κινηματογραφικός αυτός διαγωνισμός που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια στις Η.Π.Α., σήμερα διοργανώνεται σε περισσότερες από 70 πόλεις στον κόσμο με μεγάλη ανταπόκριση, και τα τελευταία χρόνια οι καλύτερες ταινίες έχουν ταξιδέψει μέχρι και τις Κάνες.

Τα βήματα ήταν απλά. (Οι ημερομηνίες έχουν περάσει και απλά εμείς περιμένουμε την απονομή των βραβείων στις 7 Νοεμβρίου!) Παίρνεις την ομάδα σου, περνάτε όλοι από κριτική επιτροπή, γίνεται κλήρωση, βλέπετε το θέμα – χαρακτήρα – ατάκα διαλόγου και έχετε 48 ώρες για να κερδίσετε και να πάτε στο Filmapalooza των ΗΠΑ για να συναντήσετε και να συναγωνιστείτε ταινίες απ’ όλο τον κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο www.48hourfilm.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ