Συνταγές για Φοιτητές | Συμβουλές για ένα καλό πιάτο ρύζι...

Tώρα που πέρασε ο καιρός (τελείωσαν και τα τάπερ της μαμάς) και αποφασίσατε να φτιάξετε μόνοι σας ένα καλό πιάτο ρύζι, καλό θα είναι να κοιτάξετε:

Αν αρπάξει το ρύζι σας:
Παίρνετε το επάνω μέρος με ένα κουτάλι και συνεχίζετε το μαγείρεμα προσθέτοντας ζεστό νερό στην καινούρια κατσαρόλα.
Για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του καμένου, αφού μαγειρευτεί, βάζετε πάνω στο ρύζι 2 φέτες ψωμί. Σκεπάζετε το καπάκι για 10′ και μετά τις αφαιρείτε.

Για να κρατήσετε ζεστό το ρύζι χωρίς να λασπώσει:
Σκεπάστε την κατσαρόλα με χαρτί κουζίνας, διπλωμένο σε 3 στρώσεις και καπακώστε. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφηθεί όλη η υγρασία από το χαρτί και όχι από το ρύζι.

Πως ξαναζεσταίνουμε το ρύζι:
Βάζετε το ρύζι σε αντικολλητικό σκεύος και προσθέτετε 3 κ.σ. νερό ή ζωμό για κάθε κούπα ρυζιού που θέλετε να ζεστάνετε. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά σκεπασμένο για λίγο μέχρι να κάψει. Εναλλακτικά ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή συχνότητα για 2′ περίπου.

Μαγειρέψτε ρύζι στο φούρνο ενώ ψήνετε κάποιο άλλο φαγητό:
Βάλτε το ρύζι με βραστό νερό ή ζωμό σε ταψί του φούρνου, σκεπάστε ερμητικά με αλουμινόχαρτο και μαγειρέψτε. Όταν το βγάλετε από το φούρνο, σύρτε ένα πιρούνι μέσα στο ρύζι για να απελευθερωθεί ο ατμός και να μη λασπώσει. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι από 25′ μέχρι 60′, ανάλογα με την ποικιλία του ρυζιού και τη θερμοκρασία ψησίματος.

Για γρήγορο ριζότο:
Μαγειρέψτε με τη μισή ποσότητα νερού ή ζωμού που γράφει η συνταγή σας και αποθηκεύστε στο ψυγείο. Συνεχίστε το μαγείρεμα όποτε εσείς θελήσετε και θα έχετε έτοιμο ριζότο στο μισό χρόνο.

Ακόμα:

* Μαγειρεύετε το ριζότο πάντα σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και τοιχώματα, για να μεταφέρεται ομοιόμορφα η θερμότητα. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται πολύ συχνό ανακάτεμα.
* Αποφύγετε όσο μπορείτε το ανακάτεμα όταν μαγειρεύετε ρύζι γιατί αλλοιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά του.
* Με το ρύζι που σας έμεινε μπορείτε να φτιάξετε μια υπέροχη σαλάτα ρυζιού ή να ενισχύσετε μια σούπα.

[ Πηγή: Ρύζι Uncle Ben’s ]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;