Kωνσταντινούπολη | Oλες οι πληροφορίες

kwnstantinoypolh

Κλίμα

Επισκέφτηκα την Κωνσταντινούπολη αρχές του καλοκαιριού (Ιούνιο) και η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή (25-30 βαθμοί κελσίου). Η υγρασία ήταν έντονη και αυτό οφείλεται στο γεγονός το ότι η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στα παράλια του Βόσπορου.

Μετακινήσεις

H Κωνσταντινούπολη διαθέτει τόσο μετρό όσο και τράμ. Το δίκτυο του μετρό όμως δεν είναι πολύ μεγάλο. Από την άλλη το τράμ είναι πολύ γρήγορο και αποτελεί καλή εναλλακτική.

Η Κωνσταντινούπολη έχει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα οπότε προσέξτε μην κάνετε μετακινήσεις νωρίς το πρωϊ ή από τις 5 εώς τις 7 το απόγευμα τις ωρές δηλαδή που πηγαίνουν ή φεύγουν οι ντόπιοι από τις δουλειές τους καθώς επικρατεί πανικός. Ειδικά η γέφυρα του Βοσπόρου είναι πραγματικά απροσπέλαστη εκείνες τις ώρες, καθώς οι περισσότεροι Τούρκοι μένουν στο Ασιατικό μέρος (είναι πολύ πιο φθηνό) αλλά εργάζονται στο ευρωπαϊκό μέρος. Υπάρχουν πάρα πολλά ταξί των οποίων το κόστος είναι πάνω κάτω όσο και στην Ελλάδα. Οι ντόπιοι πάντως χρησιμοποιούν ευρέως και την θαλάσσια επικοινωνία για το πέρασμα τους από την μία όχθη του Βόσπορου στην άλλη.

Διαμονή

Εάν θέλετε κάτι οικονομικό και να είστε παράλληλα κοντα στις συγκοινωνίες επιλέξτε κάποιο ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία Ταξίμ στο σύγχρονο κέντρο της πόλης. Θα έχετε κοντά σας τόσο τόσο το μετρό όσο και τράμ. Εάν όμως θέλετε κάτι πιο χλιδάτο θα σας πρότεινα το Princess Hotel στην περιοχή του Όρτακιου. Πρόκεται για ξενοδοχείο 5 αστέρων δίπλα στην γέφυρα του Βόσπορου (από την πισίνα έχεις εκπληκτική θέα στην γέφυρα ) με αρκετά λογική τιμή (75 ευρώ την ημέρα).

Διασκέδαση

Η καρδιά της πόλης κτυπά στην Πλατεία Τακσίμ. Πρόκεται για ένα μεγάλο πεζόδρομο ( όπως η Ερμού ) ο οποίος διασχίζεται από πάρα πολλά στενάκια στα οποία υπάρχουν ανακατεμένα διάσημα εμπορικά μαγαζιά, ζαχαροπλαστεία, εστιατόρια όλων των ειδών, καφετέριες και clubs. Ο κόσμος κατακλύζει την περιοχή καθημερινά ενώ πολλές καφετέριες είναι γεμάτες ακόμα και στις πέντε το πρωί. Εάν είστε λάτρεις του ναργιλέ, οπωσδήποτε να επισκεφθείτε στον Καμπακά (λιμάνι στα τούρκικα)- δίπλα στο τέμενος Alipasa – τις καφετέριες με τους ναργιλέδες και να απολαύσετε την αγαπημένη σας γεύση καπνού.

Ρομαντισμός

Κάντε οπωσδήποτε μία βραδινή βόλτα κάτω από την γέφυρα του Βόσπορου. Η εναλλαγή των χρωμάτων της γέφυρας θα σας συνεπάρει. Καθίστε και για ένα καφεδάκι στην καφετέρια που είναι ακριβώς κάτω από την γέφυρα και χαζέψτε και τα καραβάκια που διασχίζουν τον Βόσπορο. Εάν είναι Κυριακή, κάντε μία βόλτα στο υπαίθριο παζάρι που διοργανώνεται.

Τι να προσέξετε

Μην θεωρείτε πως επειδή μιλάτε ελληνικά δεν σας καταλαβαίνουν. Αντιθέτως, οι πιο πολλοί γνωρίζουν κάποια ελληνικά (άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο) και κάποιοι μάλιστα τα μιλάνε . Επιπλεόν, αν σας αποκαλέσουν γιουνάν, κατάλαβαν ότι είστε Έλληνας γιατί γιουνάν σημαίνει Έλληνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;