50 Ελληνες Bloggers στις Βρυξέλλες - ΓΥΡΙΣΑΜΕ!

μια πρώτη ματιά…

H πρόσκληση είχε φτάσει τον Ιούλιο: "Οι ευρωβουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε σε μία διήμερη ενημερωτική επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, μεταξύ 7-9 Σεπτεμβρίου 2008 (Κυριακή με Τρίτη), με ευρύτερη θεματική την ελευθερία έκφρασης, πρόσβασης και δράσης στο διαδίκτυο. Έτσι μετά απο καιρό που δεν ξέραμε αν θα είμαι στις Βρυξέλλες εκείνο το διάστημα, ξεκίνησα και εγώ με τους υπόλοιπους … 49 για να συναντήσω Ευρωπαίους Επιτρόπους που είναι υπεύθυνοι για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τα πνευματικά δικαιώματα, τον Επικεφαλή της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων κ. Π. Χιούστινξ, τον εκπρόσωπο του Statewatch κ. Τ. Μπάνιαν αλλα και άλλους πολλούς.

Oι οnline γκρίνιες εκείνη την ημέρα ήταν πολλές. "Γιατί αυτούς και όχι άλλους", "ποιος πληρώνει", "γιατί πάνε" ήταν τα κλασσικά ερωτήματα μερικών. Μέχρι και μήνυση είπε ότι θα κάνει κάποιος, ο οποίος μάλλον είναι και εκτός πραγματικότητας απ’ότι παρατηρώ τώρα στο blog του. Να τονίσω πως αυτή τη φορά, όπως ρώτησα, δεν κανόνισε ούτε κάποιος τρίτος (π.χ. blogger όπως είχε συμβεί παλαιότερα), ούτε κάποιο γραφείο επικοινωνίας αλλά μόνο τα γραφεία των Λαμπρινίδη και Ματσούκα! Αυτό νομίζω λέει πολλά και για την πρωτοβουλία αλλά και για το "ζουμί" του ταξιδιού!

Oι καλεσμένοι ήταν από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Όπως διευκρίνισε και ο κος Λαμπρινίδης δεν τον ενδιέφερε καν για το τι ψηφίζουμε για να μας καλέσει μαζί με την κα. Ματσούκα στις Βρυξέλλες. Σκοπός του ταξιδιού ήταν καθαρά να μαζευτούμε εκεί, στο κέντρο των εξελίξεων, να μας μιλήσουν άτομα που κατέχουν το "ζήτημα" που μας καίει αλλα και να υπάρξει και ουσιαστικός διάλογος. Το neolaia.gr βρέθηκε εκεί ως ένα από τα blogs που έχει πρωταγωνιστήσει σε συντευξεις πολιτικών προσώπων.

Eτσι και φτάσαμε στις Βρυξέλλες τη Κυριακή. Το ξενοδοχείο ήταν κανα 20λεπτο από την κεντρική πλατεία Grand Place αλλά το μετρό ήταν σχεδόν απέναντι για όσους ήθελαν να περπατήσουν στη πόλη και να δούν και αξιοθέατα! Η πρώτη μέρα στο πρόγραμμα της είχε μόνο το βραδυνό γευμα με τους ευρωβουλευτές, όπου εγώ δυστυχώς εφτασα με καμμιά ώρα καθυστέρησης! Με το που το βρήκα όμως (5 λεπτά απόσταση από το ξενοδοχείο), είχε μείνει μόνο μία θέση δίπλα στον κ. Λαμπρινίδη. Οι πρώτες του κουβέντες που άκουσα να λέει είχαν να κάνουν με I.P. Address, με blogs, internet και όλα τα σχετικά. Έδειχνε ειλικρινά να ξέρει τι γίνεται αλλά και να θέλει να ασχοληθεί.

Το έδειξε και την επόμενη μέρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου βρεθήκαμε το πρωί! Στην αρχή μπήκε ένας κύριος για να μας εξηγήσει πόσα κόμματα υπάρχουν, πόσοι ευρωβουλευτές, που ανήκουν, πως ψηφίζουν… Από εκεί και πέρα ακολούθησε πάλι λίγη ώρα με τους ευρωβουλευτές αλλά και όοοοολες οι πολύ σημαντικές ομιλίες της ημέρας (για εμένα η πιο σημαντική ήταν του Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Προστασίας Δεδομένων κ. Π. Χιούστινξ). Σιγά σιγά θα τις ακούσετε και εσείς αφού θα ανεβάζω – ανεβάζουμε video υλικό!

Η τελευταία μέρα στη Κομισσιόν μπορεί να μην ήταν τόσο "καυτή" όσο η προηγούμενη αλλά η συνάντηση με τον εκπρόσωπο του κύριου Δήμα, κύριο Γιωτάκο είχε πραγματικά πολύ ενδιαφέρον αλλα και πολλά ερωτήματα αναπάντητα λόγω του χρόνου που μας περιόριζε. Ελπίζω να σταλούν και οι ερωτήσεις, αλλα βεβαίως και να υπάρξουν απαντήσεις.

Εχοντας ουσιαστικά μόνο την Παρασκευή ελευθερο χρόνο, όπου ουσιαστικά τον μετέτρεψα σε ύπνο δεν μπορώ να πω κάτι εκτός των ομιλιών και του Ευρωκοινοβουλίου. Θα αφήσω μόνο στο τέλος ένα βίντεο που ουσιαστικά είναι το neolaia.tv#7 και δείχνει την πόλη των Βρυξελλών! Επεται συνέχεια…

 

UPDATE: Mόλις ανέβασε ο Νίκος και video!

[youtube KZForMg4VDg]

[youtube _W0vtU3dN1s]

Σχετικά έγραψαν οι φίλοι μας:

Αν έχουμε ξεχάσει κάποιον απλα αφήστε σχόλιο για να το προσθέσουμε!

[Nικόλας Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;