Pollo a la crème

Από neolaia.gr Team 6 Σεπτεμβρίου 2008

Συστατικά

* Μισό πακέτο μακαρόνια τις αρεσκείας μας (φιογγάκια, σαλιγκαράκια, και γενικά κάποιο είδος που μπορεί να κρατήσει την κρέμα πάνω του)
* Λίγο μα’ι’ντανό (μισή χουφτα)
* 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
* 1 κουτ. σούπας φυτικο βούτυρο
* 1 σκελίδα σκόρδο (προερ.)
* 250 γρμ φρέσκα μανιτάρια
* 250 γρμ κρεμα γάλακτος (low fat)
* φρέσκο πιπέρι
* αλατι
* 100 γρμ κεφαλοτύρι
* 1 στήθος κοτόπουλο.

Οδηγίες

1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας όπως μας αρέσουν (al dente κατά προτίμηση).
2. Βράζουμε το κοτόπουλό μας μέχρι να γίνει και αφού κρυώσει το κόβουμε σε κυβάκια μέτρια και τους ρίχνουμε 1 κουτ. λάδι. (να μην κολλήσουν)

Για την σάλτσα:

1. σκουπίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα (οχι με νερό γιατί θα τραβήξουν μέσα τους πολύ).
2. Αφαιρούμε τα κοτσάνια τους, τα κόβουμε σε χοντρές φετούλες (περίπου το κάθε μανιτάρι σε 4-5).
3. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βαζουμε 2 κουτ ελαιόλαδο και 1 κουτ. βούτιρο.
4. ψιλοκοβουμε τη σκελίδα σκόρδο και την σωτάρουμε στο τηγάνι μας να μην ξανθίνει πολύ!!
5. χαμηλώνουμε τη φωτιά στο «7» (μάτι 1-9)
6. Ρίχνουμε τα μανιτάρια μας μέσα στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε συνεχώς με απαλές κινήσεις
7. Σε 5 λεπτά θα αρχίσουν να βγάζουν τα νερά τους. Μόλις γίνει αυτό ανεβάζουμε τη φωτιά μας στο 9.
8. Σωτάρουμε λίγο ακόμη μεχρι να φύγει το 1/3 του νερού στο τηγάνι , και ρίχνουμε τιν κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη φωτιά πάλι στο 5-6 και σιγοβράζουμε μεχρι να αρχίσει να «δένει» η σάλτσα μας.
9. Προσθέτουμε το βρασμένο κοτοπουλο.
10. Μόλις δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και πιπέρι.
11. Τώρα ρίχνουμε την σάλτσα μας στα μακαρόνια και ανακατέβουμε, ψιλοκόβουμε το μαιντανό και το ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά μας.
12. Σερβίρουμε ζεστό και με λίγο κεφαλοτύρι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε το ψιλοκομμένο μαιντανό όταν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας μαζι με την μία κουτ. λαδι και να τα αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την σάλτσα μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ