Ταξιδέψτε στο Σαν Ντιέγκο

San-Diego-san-diego-31380191-2400-1600

Κλίμα

Αν και πήγαμε αρχές Ιουλίου, δεν συναντήσαμε την ανυπόφορη καλοκαιρινή ζέστη της Ελλάδας. Ο καιρός περισσότερο θύμιζε μια ζεστή ανοιξιάτικη μέρα παρά καλοκαίρι. Από ότι μάλιστα μας είπαν οι ντόπιοι που ρωτήσαμε, σχεδόν όλο το χρόνο έτσι είναι. Μια συνεχιζόμενη ζεστή Άνοιξη. Υγρασία σε μορφή συννεφιάς είχε τις πρωινές μόνο ώρες λόγω του ωκεανού, η οποία όμως γύρω στο μεσημεράκι εξαφανιζόταν και ένας υπέροχος ήλιος έκανε την εμφάνισή του. Μην σας ξεγελάσει το γεγονός ότι φυσάει και δεν νιώθεις τον ήλιο να καίει. Αν κυκλοφορήσετε πολύ και απροστάτευτοι στον ήλιο, θα δείτε τα σημάδια του στο δέρμα σας. Από τη στιγμή που θα σουρουπώσει χρειάζεστε οπωσδήποτε ένα μπουφανάκι ή μια ζακέτα. Δεν κυκλοφορείς άνετα απλά με ένα κοντομάνικο.

Πώς να φτάσετε

Το πιο δύσκολο είναι να φτάσετε στις ΗΠΑ. Και λέω δύσκολο από πλευράς χρημάτων εισιτηρίων και της διαδικασίας της βίζας. Από τη στιγμή που θα φτάσετε στις ΗΠΑ, υπάρχουν πολλές επιλογές και προσφορές για μια πτήση από και προς το Σαν Ντιέγκο. Μια πολύ καλή περίπτωση για online κράτηση και αγορά αεροπορικών εισιτηρίων είναι το site της orbitz το οποίο προσφέρει και πληθώρα άλλων υπηρεσιών όπως ξενοδοχεία και αυτοκίνητα. Γενικά θα σας πρότεινα να κάνετε την κράτηση σας ηλεκτρονικά και να μην απευθυνθείτε σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο. Υπάρχουν πολλές προσφορές στο διαδίκτυο αλλά μια συμβουλή, όταν εντοπίσετε κάποια προσφορά μην αργήσετε να την επιλέξετε! Όσο εύκολα εμφανίζονται, άλλο τόσο εύκολα εξαφανίζονται. Εμείς για λίγα μόλις λεπτά αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε 100 δολάρια ο καθένας παραπάνω. Πετάξαμε με American Airlines αλλά στην επιστροφή μας ταλαιπώρησε αρκετά. Η πτήση είχε 2 ώρες καθυστέρηση (ναι, γίνονται και στην Αμερική…) με αποτέλεσμα να χάσουμε την επόμενη πτήση στο Ντάλας και να αναγκαστούμε να διανυχτερεύσουμε εκεί, με έξοδα βέβαια της εταιρίας, και να φύγουμε το επόμενο πρωινό. Δικαιολογούνται όμως γιατί το σαββατοκύριακο που ταξιδεύαμε ήταν τετραήμερο για τους Αμερικάνους λόγω της 4ης Ιουλίου και πραγματικά όλοι ήταν στους δρόμους και τα αεροδρόμια. Εκείνο που δεν δικαιολογώ όμως είναι να προσφέρουν δωρεάν μόνο ένα καφέ ή αναψυκτικό σε μια πτήση περίπου 4 ωρών και οτιδήποτε άλλο να το πληρώνεις! Το αεροδρόμιο τώρα του Σαν Ντιέγκο είναι παραλιακό και βρίσκεται μέσα στην πόλη. Πρόκειται για μια άλλη περίπτωση του παλιού Ελληνικού. Με το που βγαίνεις, είσαι μπροστά στην μαρίνα. Στην έξοδο του αεροδρομίου υπάρχουν γκισέ πληροφοριών όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για το που βρίσκεται το ξενοδοχείο σας ή να ειδοποιήσετε το ξενοδοχείο να έρθει να σας πάρει αν προσφέρει τέτοια υπηρεσία. Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν τακτικά δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο για τους πελάτες τους. Εμείς δεν το γνωρίζαμε και βγήκαμε εκτός του αεροδρομίου, προς τη μαρίνα, και περιμέναμε για κάποιο ταξί. Εκεί μας βρήκε μια ευγενέστατη κυρία του αεροδρομίου που μόλις είχε σχολάσει και προθυμοποιήθηκε να μας πάει αυτή στο ξενοδοχείο με το αυτοκίνητο της για να μην περιμένουμε μέσα στον ήλιο! Για τέτοιο επίπεδο εξυπηρέτησης μιλάμε!!

Διαμονή

Το Σαν Ντιέγκο είναι γεμάτο από ξενοδοχεία για κάθε λογής πορτοφόλι. Εμείς την αναζήτηση και την κράτηση την κάναμε και πάλι μέσω του internet και συγκεκριμένα μέσω του yahoo και της αναζήτησης για ταξίδια που έχει. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις τον προορισμό που θέλεις και τις ημερομηνίες που σε ενδιαφέρουν. Προκύπτει έτσι μια λίστα με διαθέσιμα ξενοδοχεία όπου ανάλογα με την τιμή και τις υπηρεσίες, διαλέγεις. Το καλό με το yahoo travel είναι ότι πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης, δηλαδή ψάχνει σε πολλά άλλα site ταυτόχρονα και σου εμφανίζει όλα τα αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις επιλογές σου. Για να ολοκληρώσετε την κράτηση, δίνετε τον αριθμό της πιστωτικής ή χρεωστική κάρτας. Μην ανησυχείτε γιατί τα χρήματα δεν τα τραβούν παρά μόνο όταν κάνετε check in στο ξενοδοχείο. Απλά κάνουν ένα έλεγχο της κάρτας και του διαθέσιμου ποσού όπως στην περίπτωση του αυτοκινήτου. Με τον τρόπο αυτό επιλέξαμε να μείνουμε στο Crowne Plaza στην περιοχή του Mission Valley. Πρόκειται για μια περιοχή πολύ κοντά στην Old Town και στο ενδιάμεσο της απόστασης από τις παραλίες και το κέντρο της σύγχρονης πόλης. Η τιμή του ήταν 150$ τη βραδιά με ελεύθερο παρκινγκ αλλά χωρίς πρωινό. Γενικά το πρωινό στην Αμερική είναι έξτρα και δεν περιλαμβάνεται στην τιμή του δωματίου. Το δωμάτιο ωστόσο ήταν σε μέγεθος σουίτας! Μπορώ να πω ότι δεν έχω ξαναμείνει σε τόσο μεγάλο δωμάτιο. Είχε ολόκληρο δικό του σαλόνι και το δικό του μπουφέ-μπαρ! Όσο για την καθαριότητα, άριστο. Από τα λίγα ξενοδοχεία που ενώ έχουν μοκέτα, τη νιώθεις πραγματικά καθαρή. Στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο η ώρα του check in είναι στις 16:00 αλλά και νωρίτερα να πάτε δεν θα έχετε πρόβλημα. Εμείς πήγαμε γύρω στις 13:00. Ένα επίσης πολύ καλό του ξενοδοχείου ήταν η υπηρεσία δωρεάν μεταφοράς που προσέφερε προς το κοντινό εμπορικό κέντρο. Σας πήγαινε ο οδηγός, σας άφηνε το κινητό του και όταν τελειώνατε απλά τον καλούσατε να έρθει να σας πάρει! Επίσης προσέφερε και μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Φυσικά το ξενοδοχείο είχε πισίνα κάτω από τη σκιά τεράστιων φοινικόδεντρων…Για να βρείτε το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αν θέλετε να πάτε μόνοι σας από το αεροδρόμιο, ακολουθείτε το αυτοκινητόδρομο 5 North και βγείτε στην έξοδο προς τον 8 East. Το ξενοδοχείο είναι στο αντίθετο ρεύμα, οπότε θα πρέπει να βγείτε σε κάποια έξοδο και μέσω γέφυρας να περάσετε σε αυτό που τώρα θα λέγεται 8 West. Αν θέλετε ποιο φτηνές επιλογές ή επιλογές πάνω στο κύμα, δοκιμάστε στο yahoo ή το google hotels στο Mission Beach και στο Pacific Beach. Από ότι είδαμε στην περιοχή αυτή υπάρχουν πολλά ενοικιαζόμενα και μικρά ξενοδοχεία. Φυσικά υπάρχει και η επιλογή του κέντρου όπου κυριαρχούν τα μεγάλα και πολύ γνωστά ξενοδοχεία όπως το Hyatt, Hilton, Marriott κ.α με τις αντίστοιχες τιμές…

Ψώνια

Καλύτερη περίοδος για ψώνια στην Αμερική δεν υπάρχει! Στην χειρότερη των περιπτώσεων οι τιμές είναι όπως στην Ελλάδα αλλά σε δολάρια! Και μιλάμε για την πολύ χειρότερη περίπτωση. Ότι είναι αμερικάνικο είναι σε εξευτελιστικές τιμές. Θα αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα για να καταλάβετε: ένα jean levi’s 30$! Άλλες αμερικάνικες μάρκες που αξίζουν προσοχής είναι τα Nike, O’neil, Guess, Nautica, Calvin Klein, DKNY, GAP κ.α. Με 200$ (περίπου 140 ευρώ) αγοράζεις ένα σωρό πράγματα και όλα μάρκες! Προσοχή μόνο χρειάζεται στα νούμερα. Πάντα να δοκιμάζετε ένα ρούχο πριν το πάρετε και να ξέρετε ότι στην Αμερική το νούμερό σας είναι ένα νούμερο μικρότερο από αυτό που φοράτε στην Ελλάδα, εκτός από τα παπούτσια. Φοράτε Large, θα πάρετε Medium. Επίσης σε πολλά καταστήματα θα δείτε σε μερικά σημεία να λένε clearance. Πρόκειται για ρούχα στη μισή συνήθως τιμή που το κατάστημα θέλει να διώξει λόγω νέων παραλαβών. Πολύ καλές ευκαιρίες αν βρείτε το νούμερό σας. Επίσης τον Ιούλιο που πήγαμε εμείς πολλά καταστήματα είχαν βάλει εκπτώσεις και μάλιστα το έβλεπες ότι ήταν πραγματικές! Αν θέλετε να βρείτε πολλά καταστήματα συγκεντρωμένα σε ένα χώρο, πηγαίνετε στο Fashion Valley. Είναι ένα πολύ μεγάλο Mall πολύ κοντά στον 8 East που προσφέρει σχεδόν τα πάντα. Αν σας αρέσει το περπάτημα, καλύτερα να κατεβείτε στο κέντρο. Και εκεί θα βρείτε πολλά εμπορικά αλλά περισσότερο διασκορπισμένα.

Τι να προσέξετε

Όπως σας είπα προσοχή χρειάζεται αν έχετε σκοπό να οδηγήσετε. Προσοχή στα φανάρια, που παρκάρετε και μακριά από τις διασταυρώσεις. Επίσης να ξέρετε ότι στην παραλία κυκλοφορούν πολλά ποδήλατα και πεζοί. Ποδήλατο και πεζός έχουν ΠΑΝΤΑ προτεραιότητα!! Όσο για ανασφάλεια αν κυκλοφορούσες αργά στους δρόμους, δεν έχω νιώσει πιο ασφαλής κάπου αλλού. Κυκλοφορούσες άνετα στο κέντρο αργά χωρίς να φοβάσαι τίποτα. Ούτε έβλεπες «περίεργους» και «περίεργα» πράγματα που βλέπεις αλλού.

Εντυπώσεις

Ότι και να σας πω λίγο θα είναι. Είναι ένα πανέμορφο μέρος στην Καλιφόρνια με μαγεία τροπικού παραδείσου και αέρα αμερικάνικης μεγαλούπολης. Όλα τόσο αρμονικά συνδυασμένα που σε κάνουν να μην θες να φύγεις. Όσο για τους ανθρώπους; Ευγενικότατοι και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Ειδικά όταν είσαι ο πελάτης καταλαβαίνεις την αξία που έχεις και που πολλές φορές δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα. Αν βρεθείτε κάποια στιγμή στις ΗΠΑ, επισκεφτείτε την πόλη. Αξίζει με το παραπάνω!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;