Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο neolaia.gr

Eίχαμε δώσει ραντεβού στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού προπονείται για την νέα σεζόν. Κάπου ανάμεσα στα παιχνίδια του Αλβέρτη με το Μπατίστ εμφανίστηκε και ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς μαζί με τον Δημήτρη Ιτούδη. Το μυαλό του Παναθηναϊκού για τα τελευταία 9 χρόνια μας αφιερωσε λίγο χρόνο και μας μίλησε για τα πολλά πρωταθλήματα, για τον Τσίλντρες που δεν ήξερε μέχρι να έρθει στην Ελλάδα αλλά και για τους στόχους του ΠΑΟ που πάντα είναι τρεις. Κύπελλο, Πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

Πολλοί άνθρωποι έχουν όνειρo να κατακτήσουν την κορυφή… Εσείς έχετε 8 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα και 3 ευρωπαϊκά με τον Παναθηναϊκό! Εσάς τελικά ποιό είναι το όνειρό σας. Τι επιπλέον ζητάτε;
Να χαίρομαι την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάω. Να ζω και να χαίρομαι την κάθε στιγμή, το κάθε δευτερόλεπτο.

Το να είστε και να παραμείνετε πρώτος;
Το να είμαι πρώτος; Κοιτάω μόνο να είμαι καλά και να αισθάνομαι καλά…

Είστε εδώ από το 1999. Έχουν περάσει 8 χρόνια. Ποιος Παναθηναϊκός ήταν ο καλύτερος;
Αυτό είναι πολύ δύσκολο για να το πω. Μου αρέσει πάντα να κοιτάζω στο μέλλον και όχι το παρελθόν. Ήταν 9 τέλεια χρόνια, πάρα πολλοί καλοί παίχτες. Πέρασαν πολλοί σημαντικοί παίχτες όπως Ρεμπρατσα, Μποντιρόγκα, Τζώνυ Ρότζερς, Κοχ, Κουτλουαϊ. … Πολλοί, πάρα πολλοί καλοί παίχτες…

Ο Ολυμπιακός πάντως φέτος είναι πολύ δυνατός…
Όπως καθε χρόνο. Και η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλες ομάδες που αντιμετωπίσαμε σε όλες τις διοργανώσεις!

Τι έχετε να πείτε για τον Τσιλντρες;

Για να είμαι ειλικρινής, με ρώτησαν την πρώτη μέρα που ήρθε… Ποτέ δεν είχα δει αυτόν τον παίχτη. Θα δω όμως video και θα δω πως παίζει, αν και δεν είναι μόνο ένας παίχτης μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια καλή ομάδα όπου έχει και άλλους καλούς παίχτες και δεν είναι μόνο ένας παίχτης. Εχεις τρεις διοργανώσεις που πρέπει να κοιτάς. Πρέπει να κοιτάς όλους τους παίχτες σου και όλες τις ομάδες.

Είναι κάποιος παίχτης του Ολυμπιακού που θα θέλατε στην ομάδα σας;
ΟΧΙ, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίχτες που έχει η ομάδα μου. Πιστευω πως έχουμε την ποιότητα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ομάδα σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Τι σημαίνει ο Ομπράντοβιτς χωρίς τον Ιτούδη;
Ο Ιτούδης είναι ο “αδερφός” μου. Είναι και κουμπάρος μου. Έχει τεράστια εμπειρία απο τα τελευταία 9 χρόνια που δουλεύουμε μαζί… Κάθε μέρα ακόμα και στις διακοπές μιλούσε 2-3 φορές στο τηλέφωνο!

Είναι καλος προπονητής;
Ειναι απλά τέλειος.

Αν σας γινόταν πρόταση να γίνετε προπονητής της Εθνικής Ελλάδος τι θα απαντούσατε;
Αυτή είναι απλά μια υποθετική ερώτηση. (θυμωμένος) Είμαι προπονητής του Παναθηναϊκού και είμαι πολύ περήφανος για αυτό, στο μυαλό μου δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η Εθνική Ελλάδος έχει έναν πολύ καλό προπονητή, τον Γιαννάκη. Δεν είναι αναγκη να μιλάμε για αυτό.

Στο ΝΒΑ θα πηγαίνατε;
ΟΧΙ, είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι στην Ευρώπη, που είμαι στον Παναθηναϊκό.

Πολλοί παίχτες από το ΝΒΑ έρχονται στην Ευρώπη για να παίξουν. Τελικά πόσο μεγάλη διαφορά υπάρχει;
Ναι, έρχονται πολλοί τα τελευταία χρόνια. Αυτό πιστευω είναι πάρα πολύ καλό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικά. Αρέσει στον κόσμο, γεμίζουν τα γήπεδα, μεγαλώνει το επίπεδο, sponsors κτλ. Βλέπεις αγαπάω πολύ το μπάσκετ και μου αρέσει που βλέπω μεγάλους παίχτες να μετακομίζουν στην Ευρώπη.

Πέρυσι στους τελικούς έγιναν πάρα πολλά επεισόδια. Θα μπορέσουμε να δούμε ειρηνικά γήπεδα φέτος;
Δεν είναι μόνο στο μπάσκετ που λειτουργούν έτσι. Όλοι το ξέρουν αυτό και όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι για να σταματήσει αυτό. Στο τελευταίο παιχνίδι, πέρυσι, είχα πει πως από την επόμενη χρονιά θα πρέπει να τα σχεδιάσουμε όλα ώστε να μην έχουμε τέτοια γεγονότα. Ελπίζω όλοι να βοηθήσουν. Ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο για να διασκεδάσει, να χαρεί το παιχνίδι και να δει την καλύτερη ομάδα να κερδίζει. Αυτό είναι όλο.

[Νικόλας Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;