Σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων στα σχολεία (9:30μμ).

Από neolaia.gr Team 26 Αυγούστου 2008

Update: Για τα αποτελέσματα των βάσεων κάντε κλικ εδω.

Στις 9.30 το πρωί της Τρίτης (σε λίγες ώρες) θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, δίνοντας τέλος στην αγωνία των 90.508 υποψηφίων που έλαβαν μέρος στους διαγωνισμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και υποψήφιοι θα μπορούν μετά τις 11 το πρωί να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται και από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (1564) αλλά και από όλα τα κανάλια που θα τα λένε όλα αναλυτικά εκεινη την ώρα.

Όσον αφορά την πορεία των βάσεων όπως διαβάσαμε στο Ιn.gr, η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων για ΑΕΙ και ΤΕΙ που έγραψαν εφέτος πάνω από 18 στις πανελλαδικές εξετάσεις ωθεί τις βάσεις των περιζήτητων σχολών (π.χ. Νομικές, Παιδαγωγικές, Ιατρικές και ορισμένες Πολυτεχνικές) σε σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Αντίθετα, η αύξηση του αριθμού όσων έγραψαν κάτω από τη βάση και οι μικρές αποκλίσεις στον αριθμό εκείνων που έγραψαν μέτρια ή καλά στις εξετάσεις (από 11 ως 16,5) οδηγούν τις βάσεις αρκετών σχολών που απαιτούν αντίστοιχες βαθμολογίες προς τα κάτω.

Kαλά αποτελέσματα σε όλους…