Νέκρα 49 παιδιά – πειραματόζωα στην Ινδία!!

Από neolaia.gr Team 19 Αυγούστου 2008

Συνολικά 49 παιδιά –αρκετά μικρότερα του έτους– απεβίωσαν στη διάρκεια κλινικών εξετάσεων για να δοκιμαστούν νέα φάρμακα και θεραπείες τα δυόμιση τελευταία έτη σε ιατρικό Ινστιτούτο «Ολ Ιντια», στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής υπό το βλέμμα μάλιστα του Παγκοσμίουυ Οργανισμού υγείας. Πρόκειται για ποσοστό παιδικής θνησιμότητας 1,18%. Αναλυτικά, αναφέρονται κλινικές εξετάσεις σε 4.142 παιδιά, από τα οποία τα 2.278 δεν είχαν συμπληρώσει το πρώτο έτος της ζωής τους.

Το ανωτέρω Ινστιτούτο κάνει εξετάσεις για παιδιά που έχουν σπάνιες ομάδες αίματος, ή προβλήματα που συνδέονται με τις συνθήκες της γέννησής τους. Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου περιορίστηκε να σχολιάσει ότι με την δράση του το Ινστιτούτο θέλει να εστιάσει την προσοχή της κυβέρνησης σε όλα τα συναφή με αυτά τα παιδιά ιατρικά προβλήματα, με απώτερο στόχο να διαμορφωθεί μία κυβερνητική πολιτική. Επίσης δήλωσε ότι στην περίπτωση ειδικά των 49 παιδιών, «ο θάνατος ήταν κάτι αναμενόμενο».

Διέρρευσε, μάλιστα, ότι τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου αυτού χρηματοδοτεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όπως και το Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας της Ινδίας, αλλά και το Συμβούλιο Ιατρικής Ερευνας του ινδικού δημοσίου.

Όλα αυτα εν ετη 2008! 🙁

Περισσότερα links:

[Πηγή: Καθημερινή]