Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Κατερίνα Θάνου

Από nmpardakis 10 Αυγούστου 2008

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε σήμερα στο Πεκίνο ότι δεν επιτρέπει την συμμετοχή της Κατερίνας Θάνου στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η απόφαση ελήφθη από την πειθαρχική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και επικυρώθηκε από την εκτελεστική της επιτροπή.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε να μην επιτρέψει στην Κατερίνα Θάνου τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου επικαλούμενη τα άρθρα 41 και 45.2 της Ολυμπιακής Χάρτας που αναφέρονται κυρίως στο δικαίωμα που έχει να επιβάλει αποκλεισμό σε κάποιον αθλητή για πειθαρχικά παραπτώματα και δήλωσαν: «Η Ελληνίδα σπρίντερ Κατερίνα Θάνου δυσφήμισε το Ολυμπιακό Κίνημα και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΔΟΕ Γκιζέλ Ντέιβις και πρόσθεσε: «Αμέσως μετά τη λήψη της πρότασης που υπέβαλε η πειθαρχική επιτροπή, αποφασίστηκε από την εκτελεστική να μην επιτραπεί η συμμετοχή της κυρίας Θάνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008».

Η Ελληνίδα σπρίντερ έχει διαμηνύσει μέσω των δικηγόρων της ότι θα προσφύγει σε νομικά μέτρα κατά της ΔΟΕ σε περίπτωση που δεν της επιτραπεί η συμμετοχή στους Αγώνες.

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

[Πηγή Φωτογραφίας: thanou.gr]