Διακοπές στην Κύθνο

Πώς να φτάσετε

Πήγαμε από το Λαύριο με το συμβατικό πλοίο «Παναγιά Χοζoβιώτισσα». Το ταξίδι είχε διάρκεια 3 ώρες με ενδιάμεσο σταθμό την Κέα (Τζια). Πληρώσαμε μαζί με την γυναίκα μου 35 ευρώ με επιστροφή χωρίς αυτοκίνητο. Το πλοίο είναι αρκετά παλιό ενώ στην επιστροφή ταλαιπωρήθηκαμε γιατί είχε χαλάσει το air-condition στις αεροπορικές θέσεις. Από το Λαύριο έχει και πιο σύντομο πλοίο χώρις στάση στην Κέα που κάνει μιάμιση ώρα να φτάσει στην Κύθνο. Τέλος μπορείτε να πάτε και από Πειραιά χωρίς όμως να ξέρω παραπάνω για τα δρομόλογια. Προσπαθείστε να κλείσετε εισιτήριο όσο πιο νωρίς μπορείτε, εμείς επιλέξαμε το Λαύριο γιατί δεν βρίσκαμε εισιτήρια από Πειραιά ( τριήμερο Αγίου Πνεύματος ).

Χρήμα

Είδαμε μόνο ένα κατάστημα της Εμπορικής μαζί με ATM στον Μέριχα όποτε καλύτερα να έχετε αρκετά χρήματα μαζί σας. Από τιμές υπάρχουν μαγαζιά για όλα τα πορτοφόλια, από ταβερνάκια με πρόσιτες τιμές αλλά και πιο κυριλε μαγαζιά με αρκετά πιο τσιμπημένες τιμές.

Φαγητό

Μια καλή επιλογή είναι το «Αραξοβόλι» στα Λουτρά με τραπεζάκια πάνω στο κύμα. Μου άρεσαν πολύ το κοτόπουλο φιλέτο του σεφ με μανιτάρια και τα σφογγάτα ( ένα ντόπιο ορεκτικό σαν τυροκροκέτες ). Ήταν όμως λίγο ακριβό, είκοσι ευρώ και κάτι το άτομο. Ακόμα η ταβέρνα «Μηλας» στην παραλία του Αγίου Δημητρίου στην νότια πλευρά του νησιού. Φοβερό κοτόπουλο στα κάβουρνα και στραπατσάδα ( αυγά με ντομάτα ). Οι τιμές στον «Μηλα» ήταν καλύτερες , γύρω στα 15 ευρώ το άτομο. Μου είχαν συστήσει και την ταβέρνα «Κουτσικος» καθώς μπαίνεις στα Λουτρα με τεράστιες μερίδες και πολύ καλές τιμές αλλά δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε. Τέλος η Κύθνος φημίζεται και για τις ψαροταβέρνες της με φρέσκο ψάρι.

Διασκέδαση

Το βράδυ πίναμε το ποτό μας στις καφετέριες που υπάρχουν στο λιμάνι στα Λουτρά. Πολύ φημισμένο είναι το κλαμπ «Ακρωτήρι» στον Μέριχα. Είναι πάνω σε ένα βράχο με εξαιρετική θέα στο λιμάνι αλλά και στο Αιγαίο.

Εκκλησίες και Μονές

Η Κύθνος είναι γεμάτη από εκκλησίες και μοναστήρια όπως και τα περισσότερα ελληνικά νησιά. Η πιο γνωστή εκκλησία είναι η Παναγιά Κανάλα που είναι η προστάτιδα του νησιού και στην οποία φυλλάσεται η κατά τους ντόπιους θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τον Άγιο Μηνά στην Δρυοπίδα , την Παναγιά την Φλαμπουριανή στον Μέριχα ( σύμφωνα με την παράδοση τα ίχνη που διακρίνονται ως την παραλία είναι της Παναγίας ) και το μοναστήρι της Παναγίας της Νίκους 800 περίπου μέτρα από την Χώρα .

Μην χάσετε

Ρομαντικές βόλτες στα σοκάκια της Δρυοπίδας και της Χώρας, τις παραλίες Κολόνα και Λεύκες και η Παναγιά Κανάλα που συνδυάζει πευκοδάσος και παραλία.

Περισσότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;