Αθλητικά Νέα | Οι κινήσεις των ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να ξεκαθαρίζει τις μεταγραφικές προθέσεις του με τέσσερις μεταγραφές και μία προσωπική, του Σωκράτη Κόκκαλη. Οι Πειραιώτες, ίσως να έχουν μπερδέψει τον κόσμο με τον προγραμματισμό τους, όμως είναι δεδομένο πως η ομάδα θα ενισχυθεί. Προς το παρών ο Ολυμπιακός πάει με τον Βαλβέρδε για τον Εθκέρο και έναν αριστερό χαφ. Για την θέση αυτή, ένα όνομα που ακούγεται έντονα είναι του Σεμπαστιάν Λέτο. Ο 21χρονος αγωνίζεται στην Λίβερπουλ, όμως δεν έχει πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε και η περίπτωσή του εξετάζεται. Τον Αύγουστο μένουν ανοιχτά τα θέματα που αφορούν αμυντικό χαφ, τον τρίτο τερματοφύλακα και τον επιθετικό. Η θέση του φορ, είναι αυτή που θα πάρει πάνω του ο πρόεδρος των Ερυθρολεύκων. Ο πρόεδρος έχει την διάθεση να κρατήσει μία κίνηση για τον ίδιο. Και το μεγάλο του απωθημένο είναι ο Ερνάν Κρέσπο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Στην Ελλάδα έφθασε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος γνώρισε για λίγο την… καυτή υποδοχή των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος σταρ κατά την άφιξή του πέρασε μέσα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού, όμως εμφανώς κουρασμένος από τις συνεχόμενες πτήσεις δεν προέβη σε δηλώσεις. Ο 32χρονος αμυντικός μέσος, είχε πετάξει από την πατρίδα του στην Αγγλία και το Λονδίνο και στη συνέχεια για την Ελλάδα. Ο διεθνής άσος θα περάσει την Πέμπτη (17/07) από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά θα υπογράψει το καινούριο του συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Νωρίτερα, κατά κύματα κατέφτασαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο αεροδρόμιο με κασκόλ και μπλούζες της ομάδας και δημιούργησαν εκρηκτικό κλίμα περιμένοντας τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Οι φίλαθλοι του Τριφυλλιού επαλήθευσαν τις προβλέψεις για παρουσία 2.000 οπαδών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να υποδεχθούν τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ.
Από νωρίς (16:00-16:30) 1000 και πλέον άτομα είχαν συγκεντρωθεί και με συνθήματα συμμετείχαν στην φιέστα που στήθηκε για τον 32χρονο διεθνή μέσο. Ο Ζιλμπέρτο αφίχθη στην αίθουσα εμπορευμάτων (για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός στην αίθουσα αφίξεων), ενώ το «παρών» στο αεροδρόμιο έδωσαν φίλαθλοι από πολλούς συνδέσμους της Αθήνας.

Α.Ε.Κ
Εμπιστοσύνη στη δουλειά του και στους ποδοσφαιριστές έδειξε ο Γιώργος Δώνης, μόλις ενημερώθηκε για το πρόγραμμα των αγωνιστικών. Ο Ελληνας τεχνικός δεν θέλησε να σχολιάσει το δύσκολο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως έστειλε σαφές μήνυμα στους αντιπάλους: «Αυτοί που θα μας αντιμετωπίσουν είναι και αυτοί που πρέπει να φοβούνται», ήταν η ατάκα του «Τρένου». Ο προπονητής της Ενωσης πρόσθεσε: «Γενικά, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με τις κληρώσεις πρωταθλήματος, σε αντίθεση με τις κληρώσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων ή Κυπέλλου, καθώς εκεί, μέσα σε έναν δύο αγώνες, κρίνεται ένας ολόκληρος στόχος, μία πρόκριση. Στο πρωτάθλημα δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο» και συνέχισε: «Αυτό που με ενδιαφέρει τώρα είναι να προετοιμαστούμε, ώστε να δημιουργήσουμε μια πολύ καλή και πολύ δυνατή ομάδα και να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο μας ευρωπαϊκό αγώνα και την έναρξη του πρωταθλήματος».

ΑΡΗΣ
Στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο (15:20) ο Μάριο Ρεγκέιρο, που αποτελεί μεταγραφικό στόχο του Αρη, ώστε να έχει συναντήσεις με τους διοικούντες των «κιτρίνων». Ο Ουρουγουανός διεθνής έχει συμφωνήσει προφορικά με τον Αρη και έρχεται στην Θεσσαλονίκη για να ρυθμίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Σε υπερηχογράφημα υποβλήθηκε σήμερα ο Ρονάλντο Γκιάρο, το αποτέλεσμα του οποίου διαφοροποίησε άρδην το σκηνικό σε ό,τι αφορά τον τραυματισμό του. Σύμφωνα με αυτό ο Βραζιλιάνος αμυντικός, με συντηρητικό πρόγραμμα και κατάλληλη αγωγή, μπορεί να επανακάμψει στην προετοιμασία των «κίτρινων» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Θα χάσει, βέβαια, το πρώτο φετινό φιλικό παιχνίδι της ομάδας την Κυριακή στο Τιρόλο, με τη Σλόβαν Λίμπερετς.
Υπενθυμίζεται πως η αρχική διάγνωση για τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο ποδοσφαιριστής έκανε λόγο για θλάση και απουσία του από την αγωνιστική δράση για περίπου είκοσι μέρες. Πρακτικά, η προετοιμασία συνεχίζεται στο Ζέεφελντ με διπλές προπονήσεις.

Π.Α.Ο.Κ
Παρά την ήττα του με 1-0 από την Πόρτο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που κέρδισε τις εντυπώσεις στο φιλικό παιχνίδι με την Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, που διεξήχθη λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ντόρτμουντ, στο στάδιο του Έρκενσβικ. Ο Δικέφαλος σπατάλησε πολλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Κοντρέρας, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Μπακαγιόκο. Πάνω από 1.000 φίλοι του Δικεφάλου έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στην αναμέτρηση με τα συνθήματα τους. Τον αγώνα παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μελίσσης, Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο, Κονρέρας, Βερόν, Μπαλάφας, Ίβιτς, Μπακαγιόκο, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια
ΠΟΡΤΟ: Νούνο, Φουτσίλε, Μπρούνο Άλβες, Στεπάνοφ, Μπενίτεθ, Λούτσο Γκονζάλες, Μπολάτι, Μεϊρέλες, Μαριάνο Γκονζάλες, Λισάντρο Λόπες, Κριστιάν Ροντρίγκεζ

by kataskopos

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
0 - 0
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;