Άλλαξαν τα αποτελέσματα στις Παννελλαδικές και δεν έχασαν την θέση τους!

Από nmpardakis 12 Ιουλίου 2008

Πέρυσι οχτώ καθηγήτριες – βαθμολογήτριες του μαθήματος των Αγγλικών ενεπλάκησαν στη διαδικασία αλλοίωσης των βαθμών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η επιτροπή των ΠΥΣΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε στέρηση μισθού για 95 μέρες και αργία. Το ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης επέβαλε πειθαρχική ποινή αργίας και στέρησης μισθού 95 ημερών στις τρεις βαθμολογήτριες, ενώ το ΠΥΣΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε ποινή 100 ημερών για τη μία βαθμολογήτρια και 90 ημερών για τις υπόλοιπες.

Καλή ποινή, μάλιστα είπαν πως είναι ένα βήμα πριν από την απόλυση. Μήπως όμως η απόλυση θα έπρεπε να είναι η μόνη λύση; Κάποιοι ξοδεύουν χρήματα για όλη αυτή τη διαδικασία (γονείς), κάποιοι μαθητές έχουν όνειρα… κρίνεται η υπόλοιπη ζωή του με κάποιο τρόπο…

Οι καθηγήτριες – βαθμολογήτριες πάντως δήλωσαν ότι δεν μετάνιωσαν για την καταγγελία του γεγονότος, καθώς είναι θέμα συνείδησης (εδώ γελάμε, γιατί λίγο αργά δεν το σκέφτηκαν;) το οποίο ξεπερνά το οποιοδήποτε κόστος θα αναγκαστούν να υποστούν τελικά την ποινή. Όχι χαζές είναι να χάσουν την σίγουρη θέση που έχουν.

Νίκος Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr