Διακοπές στο Λεωνίδιο

Κλίμα

Το καλοκαίρι στο Λεωνίδιο είναι πολύ ζεστό !! Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 30 και 35 βαθμούς κελσίου, καιρός ιδανικός για ολοήμερες εξορμήσεις στην μαγευτική παραλία της Πλάκας. Αντιθέτως, ο χειμώνας είναι αρκετά βαρύς με συχνές και συνάμα έντονες βροχοπτώσεις, ενώ και η χιονόπτωση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Αυτό που είναι σταθερό είναι η υγρασία που κάνει ακόμη πιο έντονα τα καιρικά φαινόμενα.

Μετακινήσεις

Εάν δεν έλθετε με δικό σας αυτοκίνητο, ο μόνος τρόπος μετακίνησης είναι με ταξί ή με ποδήλατο. Εάν σας αρέσει η πεζοπορία δεν θα έχετε μεγάλο πρόβλημα κάθως ακόμα και η Πλάκα (η πιο γνωστή παραλία της περιοχής) είναι μόνο 30 λεπτά μακριά με περπάτημα από το κέντρο του Λεωνιδίου. Εγώ πάντως θα πρότεινα να έχετε δικό σας όχημα, καθώς το Λεωνίδιο αποτελεί ιδανικό μέρος για να αποτελέσει την βάση σας για μονοήμερες εξορμήσεις στις γύρω περιοχές.

Χρήμα

Υπάρχουν υποκαταστήματα τριών μεγάλων τραπεζών (Εθνική, Αγροτική, Εμπορική). Προσοχή δεν υπάρχουν ΑΤΜς στις παραλίες, αλλά μόνο μέσα στο Λεωνίδιο. Τα καταστήματα (στην συντριπτική τους πλειοψηφεία) δεν δέχονται συναλλαγές με πιστωτική κάρτα. Το κόστος ζωής είναι σαφώς χαμηλότερο από τις μεγαλουπόλεις χωρίς να υπάρχει έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών.

Διαμονή

Παρά το μεγάλο αριθμό τουριστών που δέχεται κάθε χρόνο, το Λεωνίδιο δεν διαθέτει κάποια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Αντιθέτως έχει αρκέτα ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και σημαντικό αριθμό παραδοσιακών ξενώνων που συνεχώς αυξάνονται, τα οποία όμως δεν είναι αρκετά σε περιόδους αιχμής (Καλοκαίρι και Πάσχα). Καλή επιλογή αποτελούν και τα καταλλυμάτα που υπάρχουν στο διπλανό χωριό Πούληθρα , τα οποία ειναι πολύ καλής ποιότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως, καλό είναι να έχετε φροντίσει για την στέγαση σας πριν ξεκινήσετε.

Παραλίες

Στο Λεωνίδιο, καθένας μπορεί να βρεί μία παραλία για το γούστο του. Η πιο γνωστή είναι η κοσμοπολίτικη Πλάκα, στην οπoία κανείς μπορεί να επισκεφθεί τα beach bars, να κάνει θαλάσσια σπορ, να λάβει μέρος σε καποιο τουρνουά beach volley ή ακόμα να απολαύσει το φαγητό του ή τον καφέ του στα εστιατόρια – καφέ της παραλίας. Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιος δεν μπορεί να απολαύσει ένα ήσυχο μπάνιο μακριά από την πολυκοσμιά, μιάς και η ακτογραμμή είναι πολύ μεγάλη. Εναλλακτικά, μπορεί καποιος να επισκεφθεί τόσο τις παραλίες των διπλανών χωριών (Πουληθρα, Φωκιανό, Τηγάνι Τυρού) όσο και ερημικούς κολπίσκους εάν προτιμάτε πλήρης απομόνωση.

Ελεύθερος χρόνος

Το Λεωνίδιο προσφέρεται για την πραγματοποίηση περιπάτων τόσο μέσα στην πόλη όσο και στην φύση. Αν προτιμάτε τον περιπατο μέσα στην πόλη, μπορείτε να ξεκινήσετε από τον παραποτάμιο δρόμο και οποιαδήποτε στιγμή να χωθείτε στα σοκάκια, να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική των παλαιότερων σπιτιών καθώς και τους καλαίσθητους κήπους τους. Εάν πάλι προτιμάτε την φύση, μπορείτε να περιπλανηθείτε στον κάμπο του Λεωνιδίου και να δείτε πως γίνεται η παραγωγή της τσακώνικης μελιτζάνας. Τέλος εάν σας αρέσει να περπατάτε πλάϊ στην ακτή, η ατελείωτη ακτογραμμή θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς (προσωπικά συνιστώ ανεπιφύλακτα τον περίπατο πλάι στην ακτή από την παραλία του Λάκκου εώς την παραλία της Πλάκας, διάλλειμμα για καφεδάκι και μετά επιστροφή).

Εκκλησίες και Μονές

Σε απόσταση 15 χλμ από το Λεωνίδιο (στον δρόμο προς τον Κοσμά) βρίσκεται το ξακουστό μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας. Κάθε χρόνο συρρέουν σε αυτό επισκέπτες απο όλες τις γωνιές της Ελλάδος (ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο) για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αλλά και να θαυμάσουν την δύναμη της ανθρώπινης φύσης η οποία οδήγησε στην κατασκευή του μοναστηριού σε ένα απόκρημνο βράχο, εκεί δηλαδή που βρέθηκε η εικόνα της βρεφοκρατούσας Παναγιάς. Η θέα από το μοναστήρι είναι πραγματικά συγκλονιστική. Το μαναστήρι του Αγίου Νικολάου Σίντζας είναι ένας ακόμα τόπος λατρείας της περιοχής που πρέπει να επισκεφτείτε. Βρίσκεται σε ύψος 500 μέτρων “χωμένο” κυριολέκτικά σε μια σπηλιά. Το όνομα του (σίντζα) το πήρε από μία συκιά που βρισκόταν στην σπηλιά (σίντζα είναι η συκιά στην τσακώνικη διάλεκτο). Εξίσου γραφικό είναι και το εκκλησίάκι του Αγίου Λεωνίδα που βρισκεται διπλα στην θάλασσα (στην Πλάκα).

Θα ήθελα να έχει

Παρά το γεγονός ότι γίνονται προσπάθειες, θα ήθελα να έχει περισσότερα και ποιοτικότερα καταλλύματα. Επιπλέον, απαιτείται βελτίωση του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής (πάρα πολλές στροφές) και καλύτερου σχεδιασμού των δρομολογίων του ΚΤΕΛ (τα δρομολόγια παιρνούν μέσα από όλα τα χωριά της περιοχής με αποτέλεσμα πολλές φορές το δρομολόγιο να διαρκεί 4 ώρες για μία απόσταση 200 χλμ.).

Περισσότερα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;