Χειρότερη θα είναι η ζωή των ανθρώπων μετά από 20 χρόνια

Από neolaia.gr Team 3 Ιουλίου 2008

«Χειρότερη θα είναι η ζωή των ανθρώπων μετά από 20 χρόνια» πιστεύουν περίπου επτά στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο για τo πώς φαντάζονται οι ευρωπαίοι πολίτες τη ζωή τους μετά από 20 χρόνια, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το 67% των Ελλήνων απαντά ότι η ζωή των ανθρώπων μετά από 20 χρόνια θα είναι χειρότερη σε σχέση με σήμερα και το 29% ότι θα είναι καλύτερη, γεγονός που τους κατατάσσει στους πλέον απαισιόδοξους ευρωπαίους μετά τους Γερμανούς (το 68% απάντησαν ότι η ζωή θα είναι χειρότερη). Μετά τους Έλληνες ακολουθούν οι Γάλλοι (64%) και οι Λουξεμβούργιοι (59%).
Στην ΕΕ των 27, το 49% των ευρωπαίων απαντά ότι η ζωή θα είναι χειρότερη και το 38% καλύτερη. Πιο αισιόδοξοι είναι οι Εσθονοί (78% πιστεύουν πως η ζωή θα είναι καλύτερη) και ακολουθούν οι Ιρλανδοί (67%), οι Ρουμάνοι και οι Σλοβάκοι (64%).
Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες και οι Γάλλοι είναι οι πιο απαισιόδοξοι, σχετικά με τις μελλοντικές συνθήκες εργασίας. Συγκεκριμένα, το 91% των Ελλήνων συμφωνούν ότι μετά από 20 χρόνια οι άνθρωποι θα δουλεύουν σε μεγαλύτερες ηλικίες από ότι σήμερα, έναντι 80% στην ΕΕ των 27. Πιο απαισιόδοξοι από τους Έλληνες είναι οι Γάλλοι που συμφωνούν με 94% και ακολουθούν οι Αυστριακοί (90%) και οι Άγγλοι (89%). Πιο αισιόδοξοι εμφανίζονται οι Ισπανοί, οι Λιθουανοί, οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι.
Σε ό,τι αφορά το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, το 87% των Ελλήνων πιστεύει ότι μετά από 20 χρόνια θα είναι μεγαλύτερο, έναντι 81% στην ΕΕ των 27. Το ίδιο πιστεύουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί κατά 90% και οι Γάλλοι και οι Πορτογάλοι κατά 88%.
Επίσης, σε ό,τι αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση, ένας στους δύο Έλληνες πιστεύει ότι θα είναι ευκολότερη για όλους μετά από 20 χρόνια, έναντι 58% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Οι λιγότερο αισιόδοξοι στο θέμα της εκπαίδευσης είναι οι Γερμανοί (συμφωνεί μόνο το 36%), οι Λετονοί (46%), οι Ούγγροι και οι Σλοβένοι (47%).
Τέλος, στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι χάρη στην τεχνολογική πρόοδο ο κόσμος, μετά από 20 χρόνια, θα έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και περισσότερο ελεύθερο χρόνο;», οι Έλληνες εμφανίζονται και πάλι οι πιο απαισιόδοξοι μετά τους Σλοβένους, καθώς το 63% των Ελλήνων διαφωνούν και το 35% συμφωνούν. Ακολουθούν οι Αυστριακοί που διαφωνούν με 59% και οι Γερμανοί που διαφωνούν με 58%. Στην ΕΕ των 27 το 47% διαφωνεί και το 49% συμφωνεί, ενώ οι πιο αισιόδοξοι για την ποιότητα ζωής εμφανίζονται οι Λιθουανοί, οι Εσθονοί και οι Βούλγαροι.

Η δική σας γνώμη για την ζωή στην Ελλάδα μετά από 20 χρόνια;;;

[Πηγή: ΕΡΤ3]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ