Ήρθε το καλοκαίρι, πλακώσαν και οι φωτιές…

Από nmpardakis 26 Ιουνίου 2008

Ήρθε το καλοκαιράκι, ήρθαν και τα μπάνια, ήρθαν και οι διακοπές. Μαζί τους όμως έφεραν και τις φωτιές. Παράδειγμα, αυτή τη στιγμή μεγάλη φωτιά μέσα στα Βριλήσσια, στο Πάτημα και στο Χαλάνδρι. Το πρωί στο Πανόραμα – Ντράφι Παλλήνης, χθες στα Γλυκά Νερά! Φωτιά, καταστροφή, που όμως δεν αρχίζει από μόνη της και τον τελευταίο καιρό δεν είναι από ένα απλό τσιγάρο. Τρανταχτό παράδειγμα είναι το Πάτημα Βριλησσίων που ένα συγκεκριμένο άτομο θέλει να κάνει δικό του το παρακάτω χωραφάκι! Κλασσικός – κλασσικοί μα*ακ*ς Έλληνες.  ΕΜΕΙΣ ρε συ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΜΕ;;

Από την άλλη ο Προκόπης Παυλόπουλος, δηλώνει έτοιμος, ενώ χθες τα αεροπλανάκια μας έριχναν για τα … δελτία ειδήσεων των 8! Τα συμπεράσματα δικά σας… γιατί είπε πως είναι έτοιμος για όλα από τον Φεβρουάριο και «ΤΑ ΝΕΑ» έγραψαν πως η άδεια για τους καθαρισμούς στον Υμηττό από το Δασαρχείο Πεντέλης δόθηκε στις 27 Μαϊου και οι εργασίες ξεκίνησαν την … περασμένη Δευτέρα!

Όλο το χρόνο αργούν να δωθούν οι άδειες για τον καθαρισμό των ξερών χόρτων (!!), δεν φτιάχνονται οι κατάλληλοι δρόμοι – περάσματα ώστε να έχουμε προβλέψει σε περίπτωση κινδύνου. Δεν υπάρχει σε πολλά μέρη σύστημα παροχής νερού, η φύλαξη στα περισσότερα σημεία είναι μηδενική. Οι παράνομες δραστηριότητες στα βουνά δίνουν και παίρνουν. Έτσι οι εμπρηστές που όλο το χειμώνα βλέπουν τα «φιλετάκια» δικά τους είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν!! Κάθε χρόνο και χειρότερα… 🙁 Αλήθεια αμα γκρεμίζαμε με την μία όλα τα τελευταία αυθαίρετα (μαζί με αυτα της Πάρνηθας που πάλι τα ξεχνάμε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο) θα είχαμε τις ίδιες φωτιές;; (ερώτηση προς Προκόπη, που προκοπή δεν βλέπουμε, και τους υπόλοιπους 299!)

[singlepic=257,420,340,,]

[singlepic=258,420,340,,]

[singlepic=259,420,340,,]

[singlepic=260,420,340,,]

[singlepic=261,420,340,,]

[singlepic=262,420,340,,]

Οι photos είναι από την χθεσινή φωτιά στα Γλυκά Νερά, τραβηγμένες στο ύψος του Γέρακα.

[ Νικόλας Μπαρδάκης  – nmpardakis@neolaia.gr ]