Διακοπές στη Σίφνο

Πώς να φτάσετε
Υπάρχει μόνο μια επιλογή από Αθήνα, το πλοίο. Προτιμήστε το highspeed. Σε περίπου τρεις ώρες θα φτάσετε στο λιμάνι του νησιού, τις Καμάρες. Με το απλό πλοίο υπολογίστε αρκετά παραπάνω.

Χρήμα

Θα βρεις ΑΤΜ διαφόρων τραπεζών στη Χώρα του νησιού, την Απολλωνία. Όσο για τις τιμές, γενικά δεν είναι ακριβό νησί. Λογικές και αποδεκτές τιμές. Μοναδική ίσως παραφωνία η παραλία Βαθύ σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της οποίας έμενε και ο Σιμήτης. Αν πάτε προσέξτε εάν καθίσετε σε ξαπλώστρες του ξενοδοχείου γιατί οι τιμές (καφές, αναψυκτικά κτλ) είναι ακριβές.

Φαγητό

Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια στην Απολλωνία στο κεντρικό σοκάκι όπου πραγματικά γίνεται χαμός! Εάν θέλετε κάτι πιο ιδιαίτερο επισκεφτείτε τον Οκύαλο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να καθίσετε για φαγητό στην παραλία. Μια καλή ψαροταβέρνα θα βρείτε με το που φτάνετε στη Χρυσοπηγή. Άλλη πρόταση είναι η ψαροταβέρνα που υπάρχει στο μικρό κόλπο του Κάστρου. Τοπικό φαγητό του νησιού είναι η ρεβυθάδα ενώ χρησιμοποιείται και πολύ κάπαρη (καπαροσαλάτα). Μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε. Κάντε επίσης μια βόλτα προς τον Αρτεμώνα για να αγοράσετε σιφνέικα κουλουράκια (στην πλατεία αριστερά).

Παραλίες

Το νησί έχει παραλίες με φοβερή θάλασσα. Μην περιμένετε όμως να βρείτε και τις full οργανωμένες. Να φανταστείτε, υπάρχει μονό μια με ενοικιαζόμενες ξαπλώστρες και ομπρέλες, ο Πλατύς Γιαλός. Εάν θέλετε βαθιά κρυστάλλινα νερά επισκεφτείτε τη Χρυσοπηγή και τους βράχους της ομώνυμης εκκλησίτσας. Άλλη πρόταση είναι στο Κάστρο. Εδώ έχετε δύο επιλογές: να κατεβείτε στην εκκλησία των Επτά Μαρτύρων (δες τις φωτογραφίες) και από εκεί ακολουθώντας ένα μικρό μονοπάτι να κατεβείτε μέχρι τη θάλασσα. Η θάλασσα εδώ είναι πολύ βαθιά και άγρια, αλλά αξίζει μια βουτιά από τα βράχια! Έχετε επίσης και την επιλογή του κόλπου στο Κάστρο όπου η θάλασσα είναι ομαλή με βότσαλο (προσοχή στους αχινούς εδώ). Μια άλλη τέλος πρόταση για θάλασσα άγριας ομορφιάς είναι στην Παναγιά Πουλάτη (βαθιά νερά σε βραχώδες τοπίο).

Μνημεία

Ο παραδοσιακός οικισμός του Κάστρου. Πρόκειται για έναν οικισμό στα ερείπια παλιάς οχυρωματικής θέσης για προστασία από τους πειρατές. Περπατήστε στα στενά του οικισμού και δείτε ερείπια του αρχαίου τείχους. Σε διάφορα επίσης σημεία του νησιού υπάρχουν ερείπια από τις Φρυκτωρίες, αρχαίων πύργων που χρησίμευαν για τη διάδοση μηνυμάτων με τη φωτιά που άναβε στην κορυφή τους. Χρονολογούνται ανάμεσα στον 6ο και 3ο αιώνα π.χ. Μπορείς να εντοπίσεις μερικές στο δρόμο προς Βαθύ και Πλατύ.
Εκκλησίες και Μονές

Υπάρχουν πάρα πολλά μικρά εκκλησάκια στο νησί .Όπου και να κοιτάξεις θα δεις και ένα εκκλησάκι. Από τις αυλές των σπιτιών μέχρι τις βουνοκορυφές. Πολύ γνωστή είναι η εκκλησία της Χρυσοπηγής. Βρίσκεται πάνω σε ένα βράχο που βυθίζεται απότομα στη βαθιά θάλασσα. Ο θρύλος λέει ότι ο βράχος κόπηκε στα δύο (μπορείτε να δείτε μια μεγάλη σχισμή) για να προστατεύσει τους πιστούς από τους άπιστους εισβολείς. Μοναδικής ομορφιάς είναι και το εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων στο Κάστρο. Κατεβείτε τα σκαλοπάτια (είναι αρκετά) από το Κάστρο και θαυμάστε τη μοναδική αίσθηση καθώς κοιτάτε το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου! Αντίστοιχης ομορφιάς είναι και η Παναγιά Πουλάτη (βραχώδες τοπίο με άγρια θάλασσα). Εάν αντέχετε την πεζοπορία υπάρχει και το μοναστήρι του Αϊ’λιά στο οποίο πηγαίνετε από την Καταβατή.

Ρομαντισμός


Το νησί είναι πολύ ρομαντικό!! Ενδείκνυται για ζευγαράκια. Θα συνιστούσα οπωσδήποτε μια βόλτα στα στενά του Κάστρου και μια κατάβαση μέχρι την εκκλησία των Επτά Μαρτύρων.

Μην χάσετε

Δύο πράγματα: να παρακολουθήσετε κάποιο πανηγύρι και να επισκεφτείτε το Κάστρο και το ξωκλήσι των Επτά Μαρτύρων. Εάν είστε θαρραλέοι θα σας πρότεινα και μια βουτιά από τα βράχια στην άγρια θάλασσα.

Θα ήθελα να έχει

Ένα beach bar με χαλαρή μουσική, εναρμονισμένο απόλυτα με τη γαλήνη και την ησυχία του μέρους.

Περισσότερα..

 

visit travelplorer.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;