Ταξίδι στο Δουβλίνο

River-Liffey-Bridge

Πώς να φτάσετε

Θα πρέπει να ταξιδέψετε μέχρι το Λονδίνο και από εκεί να χρησιμοποιήσετε μια πτήση προς το Δουβλίνο. Από το Λονδίνο μπορείτε να βρείτε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια αν επιλέξετε μια εταιρία χαμηλού κόστους όπως η Ryanair ή Aer Lingus ( φροντίστε όμως να έχετε κλείσει τα εισιτήρια αρκετά νωρίς ). Το αεροδρόμιο απέχει 12χλμ από την πόλη και η μεταφορά προς το Δουβλίνο γίνεται με λεοφωρείο. Τα λεοφωρεία ξεκινούν κάθε 10 λεπτά από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Η διάρκεια της διαδρομής είναι περίπου 40 λεπτά. Διαφορετικά μπορείτε να μετακινηθείτε με ταξί το οποίο όμως θα σας κοστίσει παραπάνω από 20 ευρω.

Χρήμα

H Ιρλανδία ανήκει στη ζώνη του ευρώ όποτε δεν θα αντιμετωπίσεται πρόβλημα με συνάλλαγμα. Αν χρησιμοποιείτε πιστωτικές κάρτες ακόμα καλύτερα, στην Βρετανία ο περισσότερος κόσμος ψωνίζει με πλαστικό χρήμα. Οι τιμές στις υπηρεσίες υπηρεσίες ήταν πολύ λογικές εκτός από τη διαμονή που ήταν λίγο τσιμπημένη.

Διασκέδαση

Το μεγαλύτερος μέρος της νυχτερινής ζωής του Δουβλίνου βρίσκεται στην περιοχή Temple Bar. Είναι ίσως η πιο τουριστική περιοχή του Δουβλίνου με πολλές καφετέριες, pub και κλαμπ. Καταλαμβάνει ένα δίκτυο πλακόστρωτων δρόμων και έχει πλέον καθιερωθεί ώς το πιο δημοφιλές σημείο συνάντησης τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους Ιρλανδούς. Αρκετά φτηνή είναι η μπύρα ( γύρω στα 5 ευρώ το μεγάλο ποτήρι, ζητήστε από τον μπαρμαν one pint of «το όνομα της μπύρας» ) σε αντίθεση με το ουίσκι και άλλα ποτά (όπως και σε όλες τις περιοχές της Βρετανίας). Τις καθημερινές οι pub είναι ανοιχτές μέχρι τις 11 και το Σαββατοκύριακο μέχρι τις 3, αυτός όμως ο περιορισμός δεν ισχύει για τα κλαμπ. Τέλος ένα άσχημο νέο για τους καπνιστές, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα bar και τα κλαμπ. Η απαγόρευση τηρείτε ευλαβικά από όλα τα μαγαζιά με αποτέλεσμα σε πολλά κλαμπ να υπάρχει περισσότερος κόσμος έξω από το μαγαζί ( έφαγα πολύ κρύο ) παρά μέσα.

Μουσεία

Το εθνικό μουσείο της Ιρλανδίας το οποίο διαιρείται σε τρια παραρτήματα. Το παράρτημα της Kildare Street φιλοξενεί αρχαιολογικά και ιστορικά εκθέματα, το παράρτημα της Merrion Street αποτελεί το μουσείο φυσικής ιστορίας και το παράρτημα στην Benburb Street με πολλές ενδιαφέρουσες συλλογές από κοινωνική, στρατιωτική και οικονομική ζωή της χώρας. Εντύπωση μου έκανε ότι η είσοδος ήταν δωρεάν όπως και στην εθνική πινακοθήκη που επισκεφτήκαμε.

Τι να προσέξετε

Αν και το Δουβλίνο δεν έχει τη φήμη πόλης με μεγάλη εγκληματικότητα , καλό θα ήταν όταν κυκλοφορείτε το βράδυ να έχετε το νου σας (προτιμήστε πολυσύχναστους δρόμους και μην κυκλοφορείτε το βράδυ στα πάρκα).

Εντυπώσεις

Όμορφη πόλη το Δουβλίνο με πολλά αξιοθέατα και φιλικούς κατοίκους. Ο ποταμός Λίφεϊ χωρίζει το Δουβλίνο σε δύο μέρη και δίνει στην πόλη ένα διαφορετικό χρώμα. Νομίζω ότι τέσσερις μέρες είναι αρκετές για να γνωρίσετε το Δουβλίνο εκτός και αν επιθυμείτε να εξερευνήσετε τα όμορφα φυσικά τοπία στην επαρχία της Ιρλανδίας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;