Δύο ποδηλατοδρόμους αποκτά η Αθήνα εντός διετίας

Από nmpardakis 13 Ιουνίου 2008

Οι δύο πρώτοι ποδηλατόδρομοι της Αθήνας, ένας από τη Μεσογείων μέχρι του Γουδί, κι ένας που θα συνδέει το Καλλιμάρμαρο με το Φάληρο, θα έχουν ανοίξει έως το 2010, υποσχέθηκε χθες ο υπουργός Μεταφορών ενώπιον του δημάρχου Αθηναίων.

Ο πρώτος ποδηλατοδρόμος, μήκους 13 χλμ και κόστους 2 εκατ. ευρώ, θα συνδέει δύο πάρκα, το Αλσος Χωροφυλακής στη λεωφόρο Μεσογείων και το Πάρκο Ιλισίων, μέσω του Μητροπολιτικού Πάρκου του Γουδή, της Πολυτεχνειούπολης και της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Ο δεύτερος ποδηλατόδρομος θα συνδέει το Παναθηναϊκό Στάδιο με το Φαληρικό Όρμο, ακολουθώντας πεζόδρομους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα θα περνά από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το Θησείο, τον Ταύρο και την Καλλιθέα, θα διέρχεται από σταθμούς του ΗΣΑΠ, θα συνδέει αρχαιολογικούς χώρους και θα συναντάται στο Φαληρικό Όρμο με τον μελλοντικό παραλιακό ποδηλατοδρόμο μεταξύ Τουρκολίμανου και Βάρκιζας. Το μήκος του θα είναι 8,4 χιλιόμετρα, ο προϋπολογισμός του 1,2 εκατ. ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης επίσης δύο χρόνια.

Ο κ. Χατζηδάκης τέλος πρότεινε στους δήμους να προωθήσουν σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων, όπως συμβαίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.(!!) Πολύ ωραία κίνηση. Ας αλλάξει επιτέλους η εικόνα της Αθήνας…

[via]