Οι πολιτικοί στα blogs

Τα blogs είναι ένα μέσο που χρησιμοποιήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τους πολιτικούς. Οι πολιτικοί μας χρησιμοποιησαν τη νέα “μόδα” με το δικό τους τρόπο με σκοπό να έρθουν πιο κοντά στο λαό. Αλλες φορές ήταν μια προσπάθεια του υποψηφίου να ερθει όντως πιο κοντά και άλλες – μάλλον και οι περισσότερες – ένα μέσο διαφήμισης και ευκαιρίας να δειχτούν…

Μάλιστα το neolaia.gr ήταν και είναι το blog που πρωταγωνιστεί σε συντεύξεις πολιτικών. Γιώργος Παπανδρέου, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Μαριέττα Γιαννάκου, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Εύα Καϊλή, Φώτης Περλίκος, Νίκος Μεγγρέλης και Ρένα Δούρου, πολιτικοί από όλους τους χώρους δέχτηκαν τις δικές μας αλλά και τις δικές σας ερωτήσεις μέσα στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του blog μας.

Σε αυτό εδώ το post όμως θα σταθούμε στη γενική παρουσίαση των βουλευτών μας στο διαδίκτυο και ειδικά στα blogs, στις συνεντεύξεις των bloggers με βουλευτές, αλλά και στα λίγα blogs βουλευτών που παρακολουθούσαμε τόσο καιρό.

Συνεντευξεις με bloggers

Aς αρχίσουμε από το πρόσωπο που έχει συνεχώς τα φώτα πάνω του τον τελευταίο καιρό. Ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές του 2008 άνοιξε τα χαρτιά του και αποφάσισε να μιλήσει αποκλειστικά σε blogs. arxediamedia, politikoblog, metablogging, reality-tape, vrypan, δίκτυο indy, oneiros, allufunmarx, οικολόγιο, δεμασάμερε , Αθήναιου Βορβορυγμοί και pestaola ήταν τα blogs που είχαν πάρει μέρος. Η συνέντευξη είχε live streaming έπειτα απο την βοήθεια του Νίκου και μπορούμε να πούμε πως ήταν επιτυχημένη. [Video εδώ]

Πιο πριν όμως ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλέσει blogs, και αυτός από διάφορους πολιτικούς χώρους. Λίγο πριν την αναμέτρηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο ΓΑΠ είχε καλέσει g700.blogspot.com, krogias.blogspot.com, www.neolaia.gr, www.politikoblog.gr, sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/, sotiris-koukios.blogspot.com, www.ophilos.eu, www.221.gr όπου ο ίδιος απάντησε σε μορφή video!

Πριν από λίγες μέρες και η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε και αυτή κάποιο βήμα που όμως προκάλεσε και κάποιες αντιδράσεις. Κάλεσε με την ιδιότητα της Υπουργού Εξωτερικών, στο Υπουργείο Εξωτερικών, bloggers για να συζητήσουν. Σαν λόγος που επιλεχτηκαν οι συγκεκριμένοι bloggers; Το twitter της Ντόρας! Blogs που συμμετείχαν; metablogging.gr, nylon.gr, Ντόβας, Σταθης Χαϊκάλης, xblog, politikoblog, Γκινόπουλος, jimmy, strategy-geopolitics και άλλοι. Μια ωραία προσπάθεια που όπως είπαν, θα συνεχιστεί και με άλλους bloggers! Επικροτούμε!

Blogs βουλευτών

Πάμε τώρα και στους bloggers – bloggers βουλευτές που παρακολουθούσαμε – διαβάζαμε από την προεκλογική περίοδο και μετά [1]. Συνήθως όλοι οι πολιτικοί έχουν αναθέσει τα sites τους σε εταιρίες/φίλους, άλλοι τα ανανεώνουν τα sites τους, άλλοι όχι, στο συγκεκριμένο post να υπενθυμίσω μιλάμε για blogs.

Αυτές ήταν λοιπόν οι τρεις συναντήσεις – συνεντευξεις πολιτικών με τους bloggers αλλά και τα blogs των βουλευτών που διαβάζαμε πως έχουν φτάσει να είναι τώρα 8 μήνες μετά τις εκλογές. 😉 Τα σχόλια, δικά σας…

[1] Αν εσείς έχετε παρατηρήσει και κάποιο άλλο blog, αφήστε κάποιο σχόλιο με το link.

[Νίκος Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;