Νέες αυξήσεις στα κόμιστρα ταξί και λεωφορείων ανακοίνωσε το Yπ.Μεταφορών μέσα στις γιορτές!

Xθες – Μεγάλη Πέμπτη – ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Χατζηδάκης, δήλωσε πως «λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη την οικονομική στενότητα των πολιτών και την ανάγκη να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός θα υπάρξουν νέες αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί και των λεωφορείων».

Έτσι έχουμε αύξηση 0,10 λεπτά στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων και +5% στα κόμιστρα των ταξί, των ΚΤΕΛ και των φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης. Η αύξηση στα κόμιστρα θα ισχύσει από τις 19 Μαίου, με τη δημοσίευση των σχετικών αποφάσεων στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως είχε ήδη ανακοινωθεί ότι από την 1η Μαΐου καταργούνται όλα τα μεμονωμένα εισιτήρια και καθιερώνεται ενιαίο εισιτήριο κόστους 0,80 ευρώ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2009 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου αναμένεται να αυξηθεί σε 1 ευρώ. Το ενιαίο εισιτήριο ισχύει για όλα τα μέσα μεταφοράς με δυνατότητα χρήσης επί μιάμιση ώρα. Ειδικά στα αστικά λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλλεϋ καταργείται το μεμονωμένο εισιτήριο των 50 λεπτών, οπότε το επιπλέον κόστος που θα κληθεί να πληρώσει το επιβατικό κοινό που κάνει χρήση μόνο αυτών των μέσων είναι σημαντική σε ποσοστιαία βάση.

Επίσης ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε πως τα νέα μέτρα θα ληφθούν προς όφελος των επαγγελματιών του κλάδου των μεταφορών, οι οποίοι πλήττονται από την αύξηση των τιμών των καυσίμων. Φυσικά όταν πέσουν οι τιμές των καυσίμων θα έχουμε πάλι τις ίδιες αυξημένες τιμές. Zise to mytho sou, sto Ellada.

[photo via]

[Nικόλας Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;