21η Απρίλη 1967: Όταν οι εικόνες μιλούν

Από neolaia.gr Team 21 Απριλίου 2008

Σαράντα ένα χρόνια, συμπληρώθηκαν από την 21η Απριλίου 1967, από την αποφράδα εκείνη ημέρα που οι Απριλιανοί πραξικοπηματίες αλυσόδεσαν τη χώρα και τη Δημοκρατία. Εχουν περάσει σαράντα ένα χρόνια από τη χειρότερη στιγμή της νεότερης ελληνικής πολιτικής ιστορίας…

Σαν σήμερα, πριν από σαράντα ένα χρόνια οι πραξικοπηματίες έχοντας εξασφαλίσει περίπου 100 τεθωρακισμένα στην περιοχή της πρωτεύουσας κινητοποιήθηκαν τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου και κατέλαβαν αρχικά το Πεντάγωνο. Έβαλαν σε εφαρμογή το ΝΑΤΟϊκό σχέδιο «Προμηθεύς«, για την αντιμετώπιση κομμουνιστικού κινδύνου με αποτέλεσμα να κινηθούν όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Αττικής.

Από την πρώτη κιόλας μέρα του πραξικοπήματος, τα όργανα της Χούντας δολοφονούν. Όλα αυτά -και όχι μονο – κράτησαν επτά ολόκληρα χρόνια όπου η Χούντα τελικά κατέρρευσε στις 24 Ιουλίου 1974.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμα περισσότερα αλλά κάποιες φορές είναι καλύτερα να αφήνεις την ιστορία να μιλάει από μόνη της. Βρήκαμε κάποια videos και σας τα παρουσιάζουμε..:

[youtube GyrHDmt7oWg]

Η δίκη της χούντας (#1) – ντοκυμαντέρ
234567891011

[youtube 8xUyXfuiq48]

Οι δημοκράτες που έχουμε μέσα στη Βουλή και ισχυρίζονται πως κανείς δεν πεθανε στο Πολυτεχνείο.

[youtube fWuzaapQB4s]

Δηλώσεις του Παπαδόπουλου.

[youtube _efyl0ZmeXA]

Η πολύ γνωστή πλέον συνέντευξη των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο Νίκο Μαστοράκη

[youtube OEJ0ber1HjM]

Δηλώσεις Παττακού στην εκπομπή «η μηχανή του χρόνου»

[Δίκη της χούντας via ]