ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ»

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ»

Ενημέρωση στη γλώσσα των νέων

«Στα μπαρ οι νέοι πίνουν αλκοόλ μόνο» ?
Όχι. «Οι νέοι ενημερώνονται για τους κινδύνους που κρύβει το αλκοόλ» !

«Οι νέοι παίρνουν ναρκωτικά» ?
Όχι. «Οι νέοι συζητούν για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις» !

«Οι νέοι ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους» ?
Όχι. «Οι νέοι μαθαίνουν για τον εθελοντισμό και για τους τρόπους συμμετοχής
στην Κοινωνία των Πολιτών» !

«Με ποιες σεξουαλικές πρακτικές μεταδίδεται πιο εύκολα το Aids;» «Πώς είναι να είσαι αλκοολικός επί 17 χρόνια;». «Η Νευρική Ανορεξία αφορά μόνο τα μοντέλα;» είναι μερικές, μόνο, ερωτήσεις νέων ανθρώπων κατά τη διάρκεια των θεματικών απογευμάτων, που διοργανώνονται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στο μπαρ Μαύρη Γάτα στο Μοναστηράκι. Τα θεματικά απογεύματα εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοποριακής ενημερωτικής εκστρατείας για νέους «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ», που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Απαντήσεις σε κάθε είδους ερώτημα αναλαμβάνουν να δώσουν ειδικοί επιστήμονες αλλά και άτομα με προσωπική εμπειρία σε κάθε θέμα, καταθέτοντας συγκλονιστικές μαρτυρίες. «Καλησπέρα, είμαι η Σιμώνη και είμαι αλκοολική σε ανάρρωση εδώ και 21 χρόνια. Θα ήθελα να σας μιλήσω για το πως εγώ κατέστρεψα τη ζωή μου αλλά κα τον τρόπο με τον οποίο κατάφερα να βρω μια λύση» είναι τα αρχικά λόγια της Σιμώνης Ξανθογιώργου, νυν Προέδρου της ΜΚΟ Νηφάλιοι. Σε ένα χαλαρό περιβάλλον, όλοι γίνονται μια μεγάλη παρέα και συζητάνε για θέματα που απασχολούν τους νέους αλλά συνήθως αποφεύγουμε επειδή είναι ταμπού. Αναπόφευκτα οι γλώσσες λύνονται και η ανάγκη για επικοινωνία και ενημέρωση έχει τον πρώτο λόγο. «Είχα ένα φίλο ο οποίος με πίεζε να μην παίρνουμε προφυλάξεις. Του το ξέκοψα αμέσως και γι’ αυτό χωρίσαμε. Εγώ δεν θα ρίσκαρα την υγεία μου για μια σχέση» λέει μια νεαρή κοπέλα που ήρθε να παρακολουθήσει τη συζήτηση με μια φίλη της.

«Είναι πολύ όμορφο αυτό που γίνεται με τα θεματικά απογεύματα. Πρώτη φορά είμαι σε μπαρ και όλοι, άγνωστοι πριν λίγα λεπτά μεταξύ τους, γίνονται μια παρέα και συζητάνε πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Είχα πολύ καιρό να βγω έξω και αυτή η συζήτηση με αναζωογόνησε» δηλώνει η Γιώτα, που μίλησε για τις ουσίες και την εξάρτηση της.

«Οι νέοι δεν είναι αδιάφοροι, όπως ίσως κάποιοι θέλουν να πιστεύουν. Απλά θέτουν τους δικούς τους κανόνες στη συζήτηση. Αναζητούν την πληροφόρηση αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στη γλώσσα τους και στα μέρη που συχνάζουν. Δύσκολα θα έρθει ένας νέος να σε πλησιάσει και να σε ρωτήσει με δική του πρωτοβουλία. Θα πρέπει να πας εσύ σ’ αυτόν. Για αυτό το λόγο, σκεφτήκαμε να κάνουμε ενεργητική προσέγγιση, διοργανώνοντας θεματικά απογεύματα «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ» σε μπαρ, σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου οι νέοι αισθάνονται σίγουρα πιο άνετοι να εκφράσουν ελεύθερα οποιαδήποτε απορία» δηλώνει ο κ. Τζανέτος Αντύπας, Πρόεδρος ΔΣ της PRAKSIS.

Η καμπάνια «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ» γίνεται με την ενεργή υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς. Ο κ. Σκλιάς, Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, αναφερόμενος στην παραπάνω πρωτοβουλία τόνισε ότι «η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πάντα θα υποστηρίζει και θα ενισχύει τις ενέργειες των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο τομέα πρόληψης και ενημέρωσης των νέων στο ευαίσθητο τομέα της υγείας».

Τα θεματικά απογεύματα θα συνεχιστούν μέχρι το καλοκαίρι, με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:
16/4/2008, 8 μ.μ.
Εθελοντισμός & MKO: Κοινωνική προσφορά ή εκμετάλλευση;
30/4/2008, 8 μ.μ.
Οικολογία και εξοικονόμηση ενέργειας:
απλοί καθημερινοί κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος.
14/5/2008, 8 μ.μ.
Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (Μονογονεϊκές οικογένειες, πρόσφυγες, μετανάστες, ROMA, αποφυλακισμένοι). Δουλεύοντας για την ένταξή τους στην πράξη.
28/5/2008, 8 μ.μ.
Παιδιά Μεταναστών: Είναι οι Μετανάστες «δεύτερης γενιάς», πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
11/6/2008, 8 μ.μ.
Σεξουαλική συμπεριφορά και Υγεία – Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα-HIV/ AIDS
25/6/2008, 8 μ.μ.
Πρώτα Ρώτα: Συμμετέχοντας σε μια καμπάνια ενημέρωσης και πρόληψης για την αποφυγή ακραίων καταχρήσεων
Η είσοδος είναι δωρεάν και σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρεται από τη Μαύρη Γάτα δωρεάν καφές και μπισκότα.

Μπαρ «Μαύρη Γάτα»
Αβραμιώτου 4-6, Μοναστηράκι

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλώ επικοινωνήστε στο 210 520 5200 με το Δημήτρη Ρουμπή, Υπεύθυνο Τύπου της PRAKSIS.

PRAKSIS Γραφείο Τύπου:
Στουρνάρη 57, Πολυτεχνείο,104 32 Αθήνα
Τηλ 210 520 5200
Fax. 210 520 5201
E-mail: d.roubis@praksis.gr
Website: http://www.praksis.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;