Mε επεισόδια ξεκίνησαν οι φοιτητικές εκλογές!

Με επεισόδια ξεκίνησαν οι φοιτητικές εκλογές το πρωί σε πολλά πανεπιστήμια της χώρας. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, εισέβαλε ομάδα κουκουλοφόρων που προκάλεσε υλικές ζημιές σε αμφιθέατρο της Κτηνιατρικής και έκαψε ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να σβήσει τη φωτιά η οποία είχε αρχίσει να εξαπλώνεται. Τα ψηφοδέλτια ωστόσο αντικαταστάθηκαν και η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά σε άλλο αμφιθέατρο της Σχολής.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης και στο Πολυτεχνείο, όταν ομάδα αγνώστων εισέβαλε σε προεκλογική εκδήλωση, κατεβάζοντας πανώ και αφίσες των παρατάξεων.

Με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία σε δύο τμήματα στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας εξαιτίας ελλείψεων σε ψηφοδέλτια, ενώ ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 20.00 απόψε, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μικρής παράτασης στις σχολές που αντιμετώπισαν προβλήματα ή εκεί όπου υπάρχει μεγάλη προσέλευση φοιτητών. Εκτιμούν ότι και φέτος θα ψηφίσουν γύρω στους 22,000 φοιτητές!

Στις περσινές εκλογές, πρώτη δύναμη είχε αναδειχθεί η ΔΑΠ (42,6%), δεύτερη η ΠΑΣΠ (27,02%), τρίτη η ΠΚΣ (13,2%) ενώ ακολούθησαν η ΕΑΑΚ, η Ένωση Ανεξάρτητων Φοιτητών και λοιπές παρατάξεις. Συνολικά είχαν ψηφίσει 22.334 φοιτητές σε 36 Συλλόγους.

Με το που βγουν τα πρώτα αποτελέσματα θα σας ενημερώσουμε!

[via in.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
4'
64 - 69
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;