Σοκ από το ομαδικό … ντόπιγκ

Από nmpardakis 4 Απριλίου 2008

Σοκ προκαλεί η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας (από το blog troktiko) και αναφέρει πως έντεκα από τους δεκατέσσερις αθλητές, πιθανότατα μέλη της Εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών, βρέθηκαν θετικοί σε αιφνίδιο έλεγχο για ντόπινγκ που πραγματοποίησε η WADA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταπολέμησης Ντόπινγκ) στις 7 Μαρτίου στο προπονητικό τους κέντρο! Πρόκειται για ένα τεράστιο πλήγμα στο άθλημα και μάλλον αν ισχύουν όλα αυτά θα μας αφήσει έξω από Ευρωπαϊκό και Ολυμπιακούς!

Από την πλευρά του ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμισε ότι «Θα γίνει έρευνα και θα αποδοθούν ευθύνες. Αποκλείεται οι αθλητές, από μόνοι τους, να έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών» ενώ έδωσε εντολή για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μάθουμε όλη την αλήθεια! H είδηση προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και σχολιάστηκε από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες, καθώς είναι πρωτοφανές να βρίσκεται «ντοπέ» μια ολόκληρη εθνική ομάδα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας κ. Νίκος Σκιαδάς ήταν σήμερα στο έκτακτο Δ.Σ. και περιμένουμε με αγωνία τις δηλώσεις του μιας που αυτός είναι και ο κρίκος ανάμεσα στους μικρούς – νέους αθλητές και στην υπόλοιπη «μεγάλη» ομάδα που δοξάστηκε εδώ και τόσα χρόνια!

[Νίκος Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ