Red Eye Coctail

Δεν χρειάζεται να είσαι σινεφίλ ή λάτρης του ποιοτικού κινηματογράφου για να έχεις δει την, must πλέον για το χώρο των bar και του ποτού, ταινία Cocktail (1987) με τον Brian Flanagan (Tom Cruise) στα πρώτα βήματα του πίσω από τη μπάρα, να πειραματίζεται ανακατεύοντας αλκοόλ, γυναίκες και χρήμα, έχοντας ως μέντορα του τον έμπειρο Douglas Coughlin (Bryan Brown).
Στην ταινία, μέσα απο τα πολλά και, συχνά, εντυπωσιακά κόλπα των πρωταγωνιστών, παράγονται cocktails τα οποία συχνά βλέπεις μόνο σε ταινίες και ειδικά για τον ΄Ελληνα πότη, που δύσκολα εντυπωσιάζεται από φανταχτερά χρώματα ή ελαφριές γεύσεις, μικρή σημασία και αξία έχουν.
Υπάρχει όμως ένας μικρός γευστικός θησαυρός κρυμμένος στην ταινία, ο οποίος προσωπικά για μένα αναδεικνύεται ως το star cocktail του έργου, αφού κάνει συχνά την εμφάνιση του, πραγματικά κλέβοντας την παράσταση με τον τρόπο παρασκευής του! Ιδού το Red Eye a la Cocktail…..!
Αν καταφέρει κάποιος να ξεπεράσει την φοβία που μπορεί να προκαλέσει το άκουσμα των συστατικών του, μπορεί να ανακαλύψει ένα καινούριο cocktail, ευπροσάρμοστο στις ιδιαίτερες προτιμήσεις του καθένα, με πολλές εναλασσόμενες γεύσεις, ιδανικό για κάθε εποχή, που κατά την άποψη μου θα αγαπήσουν οι λάτρες του Bloody Mary αλλά και οι τολμηροί fans της μπύρας. Είναι απλό, εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του και παρακάτω σας δίνω 2 διαφορετικές συνταγές, το all time classic Red Eye a la Cocktail αλλά και μια πιο soft εκδοχή για τους λιγότερους μυημένους και …τολμηρούς, έτσι ώστε την επόμενη φορά να είστε εσείς που θα ρωτήσετε με την εκλεπτυσμένη αυστραλιανή προφορά του Doug : “Hey bartender, do you know how to make a Red Eye?”

[singlepic=56,320,240,,]

 

Red Eye a la Cocktail

12-14 oz μπύρα

4-6 oz παγωμένος χυμός τομάτας η λαχανικών

1 αυγό

Αλάτι

Πιπέρι

1-2 dashes Tabasco

 

 

Red Eye

½-¾ ποτηριού της επιλογής σας μπύρα

1 oz vodka

Παγωμένος χυμός τομάτας η λαχανικών

 

Tρόπος Παρασκευής

Red Eye a la Cocktail

Σε παγωμένο ποτήρι μπύρας ρίχνουμε τον χυμό τομάτας και συμπληρώνουμε με κρύα μπύρα μέχρι το χείλος του ποτηριού. Σπάμε το αυγό και ρίχνουμε προσεκτικά μόνο τον κρόκο μέσα στο ποτήρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και Tabasco κατά προτίμηση. Σερβίρουμε χωρίς να ανακατέψουμε.

Red Eye

Σε ένα ποτήρι με μπύρα, αδειάζουμε τη vodka και συμπληρώνουμε με τον τοματοχυμό.

[By GStam]

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
FT
1 - 1
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;