ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ..!!

[singlepic=45,320,240,,]

‘Ηξερα τον όρο “δημοκρατία“. Επίσης, ήξερα τον όρο “ελευθερία γνώμης“. Τον τελευταίο χρόνο (που ασχολούμαι και με τον blogging) συνειδητοποίησα πολύ καλά όμως τον όρο “φίμωση” και τον όρο “λογοκρισία“. Δεν μιλάω (μόνο) γενικά, μιλάω για τον χώρο του ελληνικού διαδικτύου που κάθε μέρα δείχνει να είναι όλο και χειρότερα! Δείχνει κάθε μέρα να στριμώχνεται όλο και περισσότερο η κατάσταση.

Όλαν άρχισαν με τον funel, το blogme.gr και τον τηλεβιβλιοπώλη μας Λιακό. Ακόμα δεν έχουμε τελειώσει από αυτή την ιστορία, δικαστήριο λέει το 2009! Ο τηλεβιβλιοπώλης δεν βρήκε άκρη με την Google, που δεν του έδωσε κανένα στοιχείο του funel και έπεσε να φάει κάποιον τρίτο και άσχετο με την όλη ιστορία. Δείτε εδώ το blog του funel και πείτε μου αν αξίζει εσύ σαν τρίτος να μπεις στην διαδικασία να τρέχεις στα δικαστήρια.

Έπειτα ήρθε η υπόθεση του Νικόλα από το prezaTV. Όλοι οι bloggers ξέρουμε και έχουμε καταλάβει το ύφος του Nικόλα και τον τρόπο που γράφει. Άλλοι μπορεί να συμφωνούμε και άλλοι όχι. Στην αρχή αυτό πείραξε το ΙΕΚ ΑΚΜΗ* που όρμηξε στα blogs που συντηρούσε ο preza στην Αthens Voice και στην LIFO! Ήταν μια επιπλέον ενδειξη για να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα και ότι κάποιος είναι εκεί έξω και μας ελέγχει!

Στη συνέχεια η νεολαία του ΛΑΟΣ (ή κατα πολλούς ΝΕ.Ο.Σ.)(link δεν παίζει τίποτα) μέσα στο επίσημο φορουμ άρχισε να δίνει εντολές πως να ρίξουν αυτό το ανθελληνικό blog του preza. Κοπέλα 26-27 ετών, που υποτίθεται πως έχει πάει και σχολείο κιόλας, το οργάνωσε όλο αυτό απλά επειδή δεν συμφωνεί η ίδια και επειδή λέει οτι είναι ανθελληνικό (!!) πρέπει να κλείσει μία φωνή. Μάλιστα η Λα. Αγγλελική (η οποία ήθελε να είναι και νομαρχιακή σύμβουλος) έχει όμως και το ellhnikoaima.tk, μια γελοιότητα που πραγματικά ντρέπομαι και μόνο που το διάβασα. Εγώ είμαι 23 ετών. Έχω τις απόψεις μου. Επίσης βγαίνω με το όνομα μου και υπογράφω, δεν είμαι ούτε η πεταλουδίτσα, ούτε η oneiroplastria. Κρίνομαι κατα κάποια έννοια από τους επισκέπτες του ιστοχώρου και μόνο που ξέρουν ποιος είμαι. Δεν συμφωνώ με την κάθε μαλακία που μπορεί να γράφει ο καθένας εκει μέσα (βλ. ellhnikoaima.tk), αυτό πάει να πει πως θα του κόψω και την φωνή να μην μιλάει; Ας κάνει ότι θέλει αφού δεν με απασχολεί, μόνο μην προκαλει…

Τέλος πάμε στο μεγαλύτερο ελληνικό blog (όπως τα παρουσιάζουν οι ίδιοι) που πέρασε ποτέ από την ιστορία. Τα ξέρετε όλοι τι έχει συμβεί πάνω κάτω. Εγώ συγκεκριμένα το είχα πει πάρα πολλές φορές πως είναι το κέντρο της παραπληροφόρησης και ίσως της διαπλοκής. Αλλά το θέμα είναι οτι ταυτόχρονα είχε μεγάλη δύναμη λόγω επισκεψιμότητας και όχι μόνο. Δηλαδή; Πάει το μυαλό σας εκεί που πάει και το δικό μου; Αμα δεν υπήρξαν καν εκβιασμοί; Μήπως κάποιοι ήθελαν να κλείσουν κάποιες φωνές; Χμ… και το λέει κάποιος που και είχε στείλει κείμενο παλαιότερα και είχε κοψει κάθε επαφή με το press επειδή διαφωνούσε σε πάρα πολλά μαζί τους!

Το ίντερνετ, φίλοι μου, είναι εργαλείο. Είναι εργαλείο και κοινωνικό και πολιτικό και όχι μόνο. Πραγματικά θα πρέπει να υπάρχει ελευθερία διαλόγου. Να μπορείς να εκφραστείς, να μιλήσεις, να φωνάξεις δυνατά! Ξέρεις, ξέρουμε, ότι υπάρχουν και συμφέροντα. Και; Αυτό δεν σε κάνει να πεισμώνεις;;

*Που το ΑΚΜΗ δεν ξέρει καλά καλά ποιοι διδάσκουν εκεί και ποιοι όχι!

Update 25/02/08 13:48 :

Από την μία το press δεν τους βόλευε καθόλου με αυτά που έλεγε. Από την άλλη; Τους βολέυει τρελά ωστε να περάσουν νέο νόμο. Σύμφωνα με το prezatv και την Ε.Τ. (προσέξτε ποια εφημερίδα…) διαβάζουμε:

  • οι διαχειριστές των blogs ενημερωτικού χαρακτήρα θα έχουν την ευθύνη να αναγράφουν στην κεντρική ιστοσελίδα τον κατά νόμο υπεύθυνο του blog.

  • το νομοσχέδιο επιφυλάσσει στα αδικήματα που τελούνται μέσω των blogs προβλέψεις ανάλογες με αυτές του νόμου περί Τύπου.

  • διευκολύνεται η πρόσβαση των διωκτικών αρχών στα ηλεκτρονικά ίχνη ώστε να αποκαλύπτεται με πιο γρήγορες διαδικασίες ο υπεύθυνος μιας συκοφαντικής ή εκβιαστικής δημοσίευσης.

  • Τέταρτον, το ΕΣΡ αποκτά δικαίωμα παρέμβασης σε περίπτωση που οι χρησιμοποιούμενες φωτογραφίες ή το audio και video υλικό που αναρτάται σε κάποιο blog δημιουργούν ζητήματα που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του

Να δούμε που θα καταλήξει όλο αυτό… Τα συμπεράσματα δικά σας παιδιά…

[Νίκος Μπαρδάκης – nmpardakis@neolaia.gr]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
19:45
-
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
19:45
-
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
9'
20 - 13
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;