Kριθαράκι

Από nmpardakis 20 Φεβρουαρίου 2008

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κριθαράκι

2 ντομάτες σε πολτό

1 κ.σ. πάστα ντομάτας

1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο

1 κ.γ. ζάχαρη

λάδι , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, 4 κ.σ λάδι και μετά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, να τσιγαριστεί λίγο. Προσέχουμε να μη μας γίνει μαύρο.
Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το κριθαράκι ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και νερό (1 π. κριθαράκι = 1 λ. νερό).
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν λίγα υγρά. Τότε βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει κ να ρουφήξει μόνο του τα υπόλοιπα υγρά.
Καλό θα ήταν να δοκιμάζατε λίγο καθώς σιγοβράζει για να ξέρετε αν σας φτάνει η ποσότητα αλατιού κ πιπεριού.

 

κ.σ = κουταλία σούπας
κ.γ = κουταλιά γλυκού

[ Συνταγές για φοιτητές by Έυη Κουλαμά]

Στείλε και τις δικές σου στο evi@neolaia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ