Τοποθέτηση πινακίδων επισήμανσης δυσχερών τμημάτων – Προσοχή μεγάλη επικινδυνότητα!

Από nmpardakis 19 Ιανουαρίου 2008

266 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, 263 τραυματίστηκαν βαριά και 763 ελαφρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός της περιόδου 2000-2004. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) στην προσπάθεια να συμβάλει με έργα που μπορούν να αποτρέψουν θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα ανέλαβε την πρωτοβουλία της τοποθέτησης 22 πινακίδων που επισημαίνουν τα πλέον επικίνδυνα σημεία του οδικού άξονα Κορίνθου-Πατρών.

Το Ινστιτούτο εκπόνησε τη μελέτη, τον εντοπισμό των επικίνδυνων σημείων, το σχεδιασμό των πινακίδων και την επίβλεψη εγκατάστασής τους βάσει Ευρωπαϊκών προδιαγραφών με τη συμβουλευτική υποστήριξη συγκοινωνιολόγων και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). Η μελέτη του Ινστιτούτου που υποβλήθηκε στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ, έγινε στα πλαίσια των στόχων του για πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην εν λόγω περιοχή στην προσπάθεια να επηρεάσει την οδηγική συμπεριφορά των μετακινουμένων, μέχρι την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου δρόμου.

Η τοποθέτηση των πινακίδων έγινε στις χιλιομετρικές θέσεις που αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα, ενώ ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οδηγών έχουν ήδη τοποθετηθεί από το Ινστιτούτο στον ίδιο οδικό άξονα. Το έργο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από πόρους του Ινστιτούτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ