Rally Ουαλίας: Η Ford ελπίζει

Έχοντας μόλις κατακτήσει τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος των κατασκευαστών για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ford στοχεύει να προσθέσει στη συλλογή της και τον τίτλο των οδηγών, εφόσον στραβοπατήσει ο Γάλλος οδηγός της Citroen, Sebastien Loeb.

Οι Marcus Grφnholm & Timo Rautiainen επιζητούν, η 150η εμφάνισή τους να σηματοδοτηθεί από έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο WRC στο Ράλι Βρετανίας (29 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου) στον τελευταίο τους αγώνα πριν αποχωρήσουν από την ενεργό δράση.

Ετοιμάζονται για τον τελευταίο γύρο της σεζόν, έχοντας πολλή δουλειά μπροστά τους, καθώς έχασαν την πρώτη θέση από το αιώνιο αντίπαλό τους, Sιbastien Loeb στην Ιρλανδία. Βρίσκονται έξι βαθμούς πίσω από το Γάλλο και πρέπει να κερδίσουν στην Ουαλία και να αισιοδοξούν ότι ο Loeb θα τερματίσει από έκτος και κάτω για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ο Grφnholm, ο οποίος πήρε πιστοποιητικό υγείας μετά το ατύχημά του στην Ιρλανδία, στηρίζεται στον ευμετάβλητο χαρακτήρα του Ράλι Βρετανίας για να ευνοηθεί τον αγώνα του. Τα ορεινά δάση της νότιας Ουαλίας, όπου έχει τη βάση του το τριήμερο ράλι, μπορεί να γίνουν επικίνδυνα στα τέλη Νοεμβρίου, γιατί οι απρόβλεπτες χειμερινές καιρικές συνθήκες αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη πρόκληση για τους αγωνιζόμενους. Οι 16 από τις 17 ειδικές διαδρομές διεξάγονται σε ιδιωτικούς χωματόδρομους. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούνται τακτικά είτε από στρατιωτικά οχήματα στις πιο βόρειες ειδικές διαδρομές, ή από φορτηγά που μεταφέρουν κορμούς δέντρων στα ξυλουργεία.

Στενές διαδρομές ανάμεσα στα δέντρα στα δάση της Κοιλάδας Neath εναλλάσσονται με μεγάλα, ανοιχτά κομμάτια, στη στρατιωτική περιοχή και εκεί που έχουν γίνει αποψιλώσεις. Ανάλογα με τη διάθεση του καιρού, μπορεί να υπάρχει ομίχλη ανάμεσα στα δέντρα και οι περιοχές που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο να καλύπτονται από ένα λευκό πέπλο. Οι δρόμοι είναι γρήγοροι και ομαλοί και προκαλούν τους οδηγούς να επιτεθούν, αλλά αυτή την εποχή ίσως είναι επικίνδυνα ολισθηροί, ακόμα και παγωμένοι. Τέλος, όπως στο παρελθόν, οι ειδικές της Παρασκευής και του Σαββάτου θα περιλαμβάνουν διαδρομές στο απόλυτο σκοτάδι.

Διαδρομή Ράλι

Το ράλι έχει και πάλι τη βάση του στα δάση της Νότιας Ουαλίας, με εκκίνηση και τερματισμό στο Cardiff. Το service park έχει μεταφερθεί από τα όρια της Swansea σε μία πιο κεντρική τοποθεσία στην περιοχή της μαρίνας της πόλης, περίπου 70 χλμ. από το Cardiff. Η διαδρομή είναι σχεδόν ίδια, ενώ μόνον η ειδική Trawscoed της Κυριακής παρουσιάζει σημαντικές διαφορές – αυτή θα χρησιμοποιηθεί με αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με το 2006. Το πρώτο σκέλος της Παρασκευής είναι το μεγαλύτερο και επικεντρώνεται στα δάση της Κοιλάδας Neath, περιλαμβάνοντας τις κλασικές ειδικές Resolfen και Rheola. Ο αγώνας του Σαββάτου διεξάγεται πιο βόρεια, κοντά στη στρατιωτική περιοχή Epynt. Η μέρα τελειώνει με μία θεαματική ειδική μέσα στο Millennium Stadium του Cardiff, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η συρόμενη οροφή του σταδίου θα είναι κλειστή. Το τελευταίο σκέλος οδηγεί τους αγωνιζόμενους δυτικά, στο Brechfa Forest, που φημίζεται για την ομίχλη και την ολισθηρότητά του. Οι οδηγοί θα τρέξουν σε 17 ειδικές διαδρομές, διανύοντας 359.54 χλμ. σε μία συνολική απόσταση 1271.94 χλμ.

Βαθμολογία

Loeb 110 βαθμούς

Gronholm 104 βαθμούς

Hirvonen 89 βαθμούς

Sordo 61 βαθμούς

Solberg P. 42 βαθμούς

Solberg H. 34 βαθμούς

Source: streetfire.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
101 - 88
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;