Θεατρική παράσταση: «Μόλλυ Σουήνη» του Μπράιαν Φρίελ

Από nmpardakis 26 Οκτωβρίου 2007

Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ στις 12 Νοεμβρίου θα ανεβάσει το έργο ‘Μόλλυ Σουήνη’ του Μπράιαν Φρίελ στο θέατρο Κνωσσός(Πατησίων 115 και Κνωσσού 11,στάση καλιφρονά,τηλέφωνο: 2108677070 ). Η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη έως τις 16 Ιανουαρίου. Το έργο ανεβαίνει σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ ,σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σάββα σκηνογραφία του Ανδρέα Βούσουρα και φωτισμούς του Αλέκου Αναστασίου. Συνεργάστηκε στην σκηνοθεσία ο Άρης Τρουπάκης. Παίζουν οι ηθοποιοί: Χρήστος Τακτικός, Άρης Τρουπάκης, Μαρία Σάββα.

Βασιζόμενος σε μια πειραματική μελέτη του περίφημου νευρολόγου Όλιβερ Σακς, ο Μπράιαν Φρίελ, ένας από τους σημαντικότερους ιρλανδούς συγγραφείς, έγραψε το θεατρικό έργο ‘Μόλλυ Σουήνη’ το οποίο επικεντρώνεται στην αξιοσημείωτη ιστορία μιας γυναίκας, της Μόλλυ Σουήνη. Τα πρόσωπα του Φρίελ, όπως και σε άλλα του έργα, αφηγούνται την ίδια ιστορία, όμως το κάθε ένα από αυτά, μέσα από τη δική του οπτική γωνία και αδυνατώντας ουσιαστικά να κατανοήσει τον κόσμο του άλλου. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται μόνο για λίγο και μετά συνεχίζει ο καθένας την μοναχική του πορεία.

Η Μόλλυ, μία γυναίκα τυφλή, ωθούμενη από την επιθυμία και προτροπή του συζύγου της αποφασίζει να αλλάξει την μέχρι τότε ζωή της αποδεχόμενη να κάνει μία εγχείριση που κρύβει κινδύνους και που πιθανόν θα της δώσει την δυνατότητα να μπει στο κόσμο της όρασης. Όμως η προσωρινή όραση που κερδίζει έχει σαν αποτέλεσμα να χάσει τον δικό της κόσμο. Ένα κόσμο διαφορετικό από των άλλων αλλά καθόλου μειονεκτικό και στερημένο.Και μαζί με αυτόν χάνει την αυτάρκεια της, την αυτοπεποίθηση της, την ανεξαρτησία της και τελικά, μη μπορώντας να προσαρμοστεί στον κόσμο της όρασης όντας αναγκασμένη να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μάθει από την αρχή όπως το παιδί τον κόσμο, βυθίζεται ξανά στο σκοτάδι αφήνοντας πίσω τον ορατό κόσμο με αυτούς που της τον επέβαλλαν. Επιστρέφει σε ένα κόσμο, όπου σημασία έχει η αντίληψη και όχι η όραση.

Η Εταιρεία Θεάτρου ΠΑΙΚΤΕΣ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ίδρυμα Κωστόπουλος.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάνω τηλέφωνα.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρία Σάββα
Περσεπόλεως 30, Άνω Ιλίσια, 15771
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2107717878,6977747262
Email: paiktes1@otenet.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ