Το ξέρετε πως οι νέοι έγιναν ο σάκος του μποξ;

Από neolaia.gr Team 19 Οκτωβρίου 2007

Toυ Γιώργου – paramithia1@yahoo.gr

 

Τα διάβασα και τρελάθηκα. Διαβάστε και πείτε μου την γνώμη σας. Λέει το κράτος πως τα ασφαλιστικά ταμεία μπαίνουν μέσα και επομένως πρέπει να φτιάξουν τα οικονομικά τους. Πως θα τα φτιάξουν; Συνταξιούχοι στα 65, με σύνταξη στο 70% και όχι στο 80% που ήταν μέχρι τώρα και που προφανώς αυτό έφταιγε για τα προβλήματα. Σε ποιους θα ισχύσουν αυτά τα νέα όρια; Σε μας! Ναι σε σένα και σε μένα! Γιατί σου λέει αυτοί αργούν να πάρουν σύνταξη, σιγά μην νοιαστούν και κάνουν φασαρία για τι θα γίνει μετά από σαράντα χρόνια.
Ούτε που τους περνάει από το μυαλό πως σκεφτόμαστε, και πως βλέπουμε πιο μακριά από την δικιά τους μύτη. Μας νοιάζει και μας νοιάζει πολύ, γιατί:

  • Άν αρχίσουν αυτή την μηχανή, δηλαδή όποτε υπάρχει πρόβλημα στα ταμεία, να μεγαλώνουν τα όρια ηλικίας και να μικραίνουν την σύνταξη, μέχρι να πάρουμε εμείς σύνταξη, θα παίρνεις σύνταξη 10 ευρώ όταν γίνεις 100 χρονών.
  • Άσε που τα οικονομικά στοιχεία τα χρησιμοποιούν μόνον για τους εργαζόμενους, εμάς δηλαδή. Απόδειξη θέλετε; Ακούστε. Και φέτος ψηφίστηκε η διάταξη που ρυθμίζει (σικ) τα χρέη των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Ξέρετε τι λέει; Όποιος χρωστάει, και χρωστάνε πολλές επιχειρήσεις και πολλά (3.500.000.000 ευρώ), πληρώνει το 3% του χρέους του και παίρνει την βεβαίωση από την εφορία ώστε να μπορεί να λειτουργεί την επιχείρηση και να εισπράττει ακόμα και από το δημόσιο.

Και ξέρετε τι κάνει αυτός. Σου λέει, αντί να πληρώσω στο ΙΚΑ (ας πούμε) 3.000 ευρώ κάθε μήνα που είναι οι εισφορές οι δικές μου και όσες έχω παρακρατήσει από τους υπαλλήλους μου, δεν πληρώνω μία. Μόλις μαζευτούν, ας πούμε, 100.000 ευρώ χρέος, θα ψηφιστεί ο νόμος (κάθε χρόνο μετά το 2003 γίνεται το ίδιο) και θα δώσω μια κι έξω μόνο 3.000, και θα συνεχίζω να λειτουργώ, χωρίς και πάλι να πληρώνω στο ΙΚΑ. Και του χρόνου πάλι τα ίδια προς δόξα του λαμπρού μας πολιτικού συστήματος και αυτού του μπου…. που αποκαλείται κράτος.
Εγώ πάντως, όποτε γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτά τα κόλπα σε βάρος μας, θα πάω, και θα φωνάξω πολύ. Ελάτε κι εσείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ