ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: 24 HOURS COMICS DAY

Από neolaia.gr Team 4 Οκτωβρίου 2007

Το 24 Hour Comics Day είναι μια πρόκληση δημιουργίας κόμικ που γίνεται για δεύτερη φορά στην χώρα μας, μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή πραγματοποίηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα στις 20 και 21 Οκτώβρη και θα στεγαστεί στην καφετέρια ΟΣΤΡΙΑ (Οικονόμου 4-6 & Θεμιστοκλέους 65 στα Εξάρχεια) και στο comic-café COFIX (Λώρη Μαργαρίτη 11), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Ο διαγωνισμός και φέτος πραγματοποιείται συγχρόνως σε 56 διαφορετικές τοποθεσίες σε 14 χώρες.

Το 24 Hour Comics απευθύνεται σε σκιτσογράφους, εικονογράφους, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες καθώς και άλλους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ιστορία κόμικ 24 σελίδων μέσα σε 24 συνεχόμενες ώρες.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Οκτώβρη με τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν να προσέρχονται και να συμπληρώνουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους. Οι επίσημες 24 ώρες δημιουργίας θα ξεκινήσουν στις 17:00 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 17:00.

Οι νικητές του Ελληνικού διαγωνισμού θα ανακοινωθούν δεκαπέντε μέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και θα αποφασιστούν από μια τριμελή κριτική επιτροπή που θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι τρεις ιστορίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκδοθούν σε τόμο από τις Εκδόσεις Comicworld, όπως έγινε και με τον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2006.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από:
Κούτσης Νίκος (εικονογράφος)
Πάνος Νίκος (εικονογράφος)
Τζαμπούρα Μαρία (εικονογράφος – Bραβείο
Eικονογράφησης Παιδικού Bιβλίου 2006)

Για να ενημερωθείτε περισσότερο για τον διαγωνισμό και τους κανόνες του μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του 24 Hour Comics Day http://www.24hourcomics.com/.
Για ενημέρωση στα Ελληνικά, σε σχέση με την εκδήλωση στην Ελλάδα, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του υπεύθυνου για την διοργάνωση στην χώρα μας, στην σελίδα:
http://www.comicworld.gr/index.php?s=news&ncid=4&nid=3491

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ